Gelinckschool Spijkenisse wint de E-waste Race

De Gelinckschool Spijkenisse heeft de E-waste Race in Nissewaard/Rotterdam gewonnen!
In totaal haalden de 10 deelnemende basisscholen een nieuw record van 39.175 elektronische apparaten op in de buurt. De Gelinckschool Spijkenisse is met 9.543 apparaten en een score van 5470 de winnaar van de E-waste Race Nissewaard/Rotterdam. Zij winnen een schoolreis naar NEMO Science Museum in Amsterdam.

De prijsuitreiking vond plaats op vrijdag 5 april 2019. Wethouder Jan Willem Mijnans was hierbij aanwezig om de prijs te overhandigen.

Schaarse grondstoffen opnieuw inzetten

De afgelopen weken zamelden leerlingen van verschillende scholen in de stad elektrisch en elektronisch afval in hun wijk in. Leerlingen van Basisschool De Regenboog, De Zalmplaat, De Hoeksteen, Het Anker, De Gelinckschool Spijkenisse, De Morgenster, De Maasoever, De Markenburg, De Veenvlinder en Jan Campert.

Buurtbewoners konden de afgelopen vier weken hun elektronisch afval aanmelden op een website, waarna scholieren het afval, zoals een citruspers, dvd-speler, of haardroger aan huis ophaalden. Apart inzamelen van elektronisch afval draagt bij aan een duurzame kringloop: onderdelen ervan worden opnieuw gebruikt. Zo komen schadelijke stoffen niet in het milieu en worden schaarse grondstoffen opnieuw ingezet.

De E-waste Race is bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nederland wordt twee derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik.

Over E-waste 

De E-waste Race Nissewaard/Rotterdam is een initiatief Weee NL, Reinis en gemeente Rotterdam. Zo zorgen zij ervoor dat ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt.