Gemeente Nissewaard helpt huiseigenaren energie te besparen via isolatieactie

De gemeente Nissewaard vindt het belangrijk om inwoners op weg te helpen bij energie besparen en het verduurzamen van hun woning. Daarom is de gemeente samen met het Duurzaam Bouwloket - het Energieloket van de gemeente - een isolatieactie gestart. Het isoleren van de woning zorgt voor een energiezuinige en toekomstbestendige woning.

Inkoopactie woningisolatie

Samen met regionale isolatiebedrijven is er een inkoopactie samengesteld met een goede prijskwaliteitsverhouding voor de maatregelen: spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie. Er wordt uitsluitend samengewerkt met gecertificeerde bedrijven, hierdoor wordt de kwaliteit geborgd en zijn bewoners ervan verzekerd dat de maatregelen goed worden uitgevoerd.

Inschrijven is mogelijk op duurzaambouwloket.nl. Na inschrijving komt er een isolatiebedrijf (geheel vrijblijvend en gratis) bij de bewoners langs om te situatie te bekijken. Na de woninginspectie wordt de offerte gemaakt en kan de opdracht wel of niet verleend worden. Na akkoord op de offerte maakt het bedrijf een afspraak om de maatregel(en) uit te voeren. De inkoopactie is beschikbaar t/m 15 juli 2022.

Online informatieavond

Donderdag 2 juni organiseert gemeente Nissewaard een informatieavond voor al haar inwoners. Een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket geeft tussen 19.30 en 20.30 uur een presentatie over de inkoopactie, woningisolatie, de subsidies en financiering. Er is ook een mogelijkheid om vragen te stellen via een live chat. Na afloop van de avond wordt de terugkijklink automatisch toegestuurd naar alle bewoners die zich hebben ingeschreven. Inschrijven voor de informatieavond kan op duurzaambouwloket.nl.

Subsidie isoleren beschikbaar

Op dit moment is het isoleren van de woning extra interessant. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt namelijk een subsidie beschikbaar voor woningeigenaren die minimaal 2 energiebesparende maatregelen hebben uitgevoerd. De ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE)’ is aan te vragen op rvo.nl. Benieuwd welke (subsidie)regelingen er nog meer beschikbaar zijn? Doe de subsidiecheck.

Behoefte aan meer informatie?
Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket. Op zijn website is meer informatie te vinden over: energiebesparende maatregelen, subsidies- en financieringen, en lokale initiatieven/acties.

Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijk expert die huiseigenaren begeleidt naar een energiezuinige woning. Het advies is kosteloos voor alle inwoners, omdat het door de gemeente wordt gefinancierd.

Foto van een sleutel en een huisje als sleutelhanger