Goedkoop parkeren in parkeergarages

Bezoekers van het stadscentrum van Spijkenisse kunnen goedkoop in één van de garages parkeren. Na 22 minuten betalen zij namelijk voor parkeren op straat al meer dan voor parkeren in een garage. Zij kunnen ook van één van de langparkeerterreinen rond het centrum gebruik maken. Ook die zijn goedkoper dan parkeren op straat.

Goedkoper in de garage

Het straatparkeren in het stadscentrum van Spijkenisse gaat vanaf 1 augustus 2022 veranderen. Dat kon maximaal twee uur, maar dat kan nu ook langer. Het tarief voor het 1e en 2e uur blijft met € 2,85 per uur onveranderd. Maar per 1 augustus betalen bezoekers vanaf het 3e uur voor het parkeren van hun auto op straat een tarief van € 5,70 per uur. In de parkeergarages betalen zij slechts € 1 per uur of een gedeelte daarvan. Parkeren in een garage is dan ook al gauw een stuk goedkoper. Dat scheelt bij een parkeertijd van twee uur dus al € 3,70 en vanaf het derde uur loopt dat verschil snel op.

Ruimte voor bewoners

Het parkeerbeleid in het centrum van Spijkenisse is erop gericht, het straatparkeren te ontmoedigen en bezoekers van het centrum zoveel mogelijk in de garages te laten parkeren. Dat is goedkoper voor de bezoekers. Bovendien geeft het bewoners in en om het centrum met een abonnement voor straatparkeren de ruimte om hun auto in het centrum te parkeren. Wethouder Hamerslag geeft bezoekers dan ook de volgende tip mee: “Blijft u wat langer in het stadscentrum van Spijkenisse, parkeer uw auto dan in een van de garages. Dat is goedkoper en wel zo makkelijk!”

flyer goedkoop parkeren Nissewaard