Komende jaren eenvoudiger elektrisch opladen door flink meer laadpalen in Nissewaard

Het aantal elektrische auto’s neemt sterk toe, ook in Nissewaard. Om aan deze groei te kunnen voldoen plaatst de gemeente Nissewaard de komende jaren extra openbare laadpalen. Volgens prognoses zijn er de komende jaren ruim 300 nieuwe openbare laadpalen nodig in Nissewaard.

Aanpassing plaatsingsbeleid laadpalen

Om hierop voorbereid te zijn past de gemeente het plaatsingsbeleid voor laadpalen aan. Waar er voorheen enkel een laadpaal geplaatst werd wanneer een bewoner hier een aanvraag voor deed, wordt er nu ook gekeken naar de verbruiksdata van de laadpalen. Op basis daarvan wordt bepaald of er in een buurt een laadpaal bij geplaatst moet worden. Daarbij blijft het voor elektrische rijders ook gewoon mogelijk om een laadpaal aan te vragen.

Door te monitoren hoe vaak de laadpalen in een buurt gebruikt worden, kunnen we voorspellen wanneer we een extra laadpaal moeten bijplaatsen. Door de procedure al in gang te zetten voordat we een aanvraag binnen krijgen, hoeven bewoners minder lang te wachten voor de laadpaal op straat staat.
Wethouder Igor Bal

Inwoners denken mee over toekomstige laadlocaties 

Om duidelijkheid te geven waar er in Nissewaard laadpalen kunnen komen, heeft de gemeente alle locaties alvast op een kaart in concept ingetekend. Na de zomer worden inwoners gevraagd om te toetsen of de uitgekozen plekken in hun buurt geschikt zijn om een laadpaal te plaatsen. De gemeente geeft aan dat buurtbewoners zelf vaak beter weten waar in de straat een goede plek is voor een laadpaal. Inwoners worden betrokken door berichten in de krant en sociale media.

Aanvragen elektrische laadpaal

Een openbare elektrische laadpaal kan door alle inwoners aangevraagd worden. Meer informatie over elektrisch opladen en het aanvragen van een laadpaal leest u op nissewaard.nl/laadpalen.

Samen naar een duurzaam Nissewaard

De gemeente Nissewaard spant zich in om inwoners, ondernemers en organisaties op weg te helpen te verduurzamen. Het realiseren van laadpalen past bij onze ambitie om met elkaar te werken aan een duurzaam Nissewaard. Zodat Nissewaard een fijne plek blijft om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties. Dit doen we in het kader van de campagne Wij.Doen.Groen.