Leerlingen verkopen Kinderpostzegels in stadhuis

Dinsdag 1 oktober was groep 8 van basisschool de Akkers te gast in het stadhuis van gemeente Nissewaard. Daar mochten zij mee lunchen en verkochten zij kinderpostzegels aan de burgemeester, de wethouders en de medewerkers.

Kinderpostzegelacties 2019

Op woensdag 25 september ging de landelijke Kinderpostzegelactie 2019 van start. Leerlingen van groep 7 en 8 zijn voor het 71ste jaar op rij langs de deuren gegaan om postzegels en kaarten te verkopen. Dit jaar is het thema ‘Dichtbij ieder kind’ en richt de actie zich op de 8.500 kinderen die in Nederland in een daklozen- of vrouwenopvang zitten. Ieder kind moet de kans krijgen om mee te doen aan de Kinderpostzegelactie. Want door mee te doen, leren kinderen zich belangeloos in te zetten voor een anderen. In de Kinderpostzegelweek kwamen de leerlingen van basisschool de Akkers op het stadhuis langs.

Kinderboeken op de Kinderpostzegels

Dit jaar staan de oude kinderboekhelden op de Kinderpostzegels, waaronder ook Kruimeltje, het jongetje dat dakloos werd. Ieder jaar komen er in ons land ruim 8.500 kinderen, net zoals Kruimeltje, in de daklozen- en vrouwenopvang terecht. Deze kinderen hebben dan vaak al het nodige meegemaakt: mishandeling, verwaarlozing, bedreiging, honger of geweld tussen ouders. Geen eigen plek om je even terug te trekken, nooit een vriendje mee naar huis kunnen nemen, je huisdier achter moeten laten. Kinderpostzegels probeert met verschillende projecten waaronder: Huisje Boompje Beestje en de Warm Welkom Tas het deze kinderen iets aangenamer te maken. Behalve de kinderpostzegels (met Maxi-kaarten) en kaarten worden ook thee, bollen en bijvoorbeeld een shopper verkocht.