Nachtafsluitingen Spijkenisserbrug

Rijkswaterstaat voert van maandag 20 op dinsdag 21 maart en van dinsdag 21 maart op woensdag 22 maart ‘s nachts een reguliere functionele test uit aan de Spijkenisserbrug. Tijdens deze nachten wordt getest of alle technische installaties van de brug nog goed functioneren. De brug is hiervoor in beide richtingen afgesloten voor alle wegverkeer. De brug blijft wel open voor (brom)fietsers en voetgangers. Automobilisten en vrachtwagenchauffeurs worden omgeleid via de Botlekbrug en moeten rekening houden met extra reistijd.

Afsluitingen

Nachtafsluiting Spijkenisserbrug in beide richtingen tussen Hoogvliet en Spijkenisse:

  • Op maandag 20 maart 21.00 uur tot dinsdag 21 maart 05.00 uur
  • Op dinsdag 21 maart 21.00 uur tot woensdag 22 maart 05.00 uur

Omleiding en adviesroutes wegverkeer

Doorgaand auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid via de Botlekbrug (A15) en de Hartelbrug (N218).

Hulpdiensten

Met de betrokken veiligheidsregio’s zijn afspraken gemaakt over het passeren van de brug zodat de hulpverlening op peil blijft.

Fietsers en voetgangers

(Brom)fietsers en voetgangers worden in groepen doorgelaten over de brug. Zij moeten rekening houden met een oponthoud van maximaal 30 minuten.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Onderhoudswerkzaamheden

Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, voeren we jaarlijks inspecties en testen uit. Indien nodig wordt er vervolgens onderhoud gepleegd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Foto-ok.nl: Spijkenisserbrug afgesloten Foto-ok.nl: Spijkenisserbrug afgesloten