Nissewaard sluit aan bij Rotterdampas

Per 1 maart 2020 hoopt Nissewaard aan te sluiten als deelnemende gemeente bij Rotterdampas. Met de Rotterdampas kun je meer dan 750 leuke dingen in de regio doen, gratis of met korting. Ga bijvoorbeeld naar een attractiepark met korting en bezoek gratis een film of museum. In Spijkenisse kun je nu al met de pas gratis een tocht met de fluisterboot maken. Niet alleen kun je leuke activiteiten in Rotterdam doen, de gemeente kijkt ook naar lokaal aanbod in Nissewaard. Op 25 september neemt de gemeenteraad het besluit om aan te sluiten.

Lokaal aanbod

De gemeente is op dit moment in gesprek met lokale ondernemers, sportverenigingen en culturele instellingen, om het aanbod in Nissewaard te vergroten. Aan het eind van dit jaar is duidelijk welke verenigingen en ondernemers in Nissewaard meedoen. Ook daarna zal het aanbod verder groeien! Vanaf februari volgend jaar kunnen inwoners de Rotterdampas met het nieuwe aanbod aanvragen.

Gereduceerd tarief

Iedereen kan nu al een Rotterdampas kopen. Door aansluiting bij Rotterdampas kunnen inwoners en gezinnen met een laag inkomen volgend jaar de Rotterdampas voor 5 Euro aanschaffen. Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen is de pas gratis. “Het is belangrijk dat alle mensen mee kunnen doen in de samenleving. De aansluiting bij de Rotterdampas draagt hieraan bij”, aldus wethouder Wouter Struijk.

Rotterdampas