Nissewaard wipt 10.697 tegels tijdens het NK Tegelwippen

Op 30 maart 2021 openden wethouders Igor Bal en Jan Willem Mijnans het NK Tegelwippen. Er zijn maar liefst anderhalf miljoen tegels gelicht in heel Nederland. Onder het motto Tegels eruit, groen erin werd tijdens het NK Tegelwippen door de 81 deelnemende gemeenten onderling gestreden om de eer én gewerkt aan een klimaatbestendige toekomst. De inwoners en organisaties in Nissewaard hebben met elkaar 10697 tegels verwijderd. Nissewaard eindigde daarmee op plek 30.

Compliment voor inwoners met een groene tuin

Wethouders Mijnans en Bal strooiden afgelopen weken in de Gildenwijk met complimenten. Inwoners met een groene tuin ontvingen een persoonlijk complimentenkaartje in hun brievenbus.

Het is mooi om te zien hoe deze bewoners meewerken aan het klimaatbestendig maken van hun eigen leefomgeving. Zij verdienen daarom een compliment.
Jan Willem Mijnans, wethouder Wonen

Groene initiatieven in Nissewaard

De afgelopen maanden hebben meerdere organisaties in Nissewaard zich ingezet voor het NK Tegelwippen en zijn er meerdere initiatieven rondom het NK Tegelwippen ontstaan. Zo hebben de woningcorporaties meerdere tuinen vergroend.

De gemeente en de woningcorporaties organiseerden samen een 'groene dag' in de Donken en Gaarden waar bewoners hun tegels konden inleveren. In ruil voor tegels ontvingen de inwoners planten. Tijdens het NK zijn we ook een aantal groene schoolpleinen rijker, deze scholen hebben nu een groen en uitdagend schoolplein. Fantastisch om dat te zien.
Igor Bal, wethouder Duurzaamheid

NK Tegelwippen in 2022

Volgend jaar komt het NK Tegelwippen zeker terug. De data is nog niet bekend. Het NK Tegelwippen is een concept van activatiebureau Frank Lee en collectief Dus Wat Gaan Wij Doen. Het NK van 2021 werd gesteund door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Ons Water, Rotterdams WeerWoord en Amsterdam Rainproof. Kijk voor meer informatie over NK Tegelwippen op nk-tegelwippen.nl.

Samen naar een duurzaam Nissewaard

De gemeente Nissewaard spant zich in om inwoners, ondernemers en organisaties op weg te helpen te verduurzamen. Deze activiteiten passen bij onze ambitie om met elkaar te werken aan een duurzaam Nissewaard. Zodat Nissewaard een fijne plek blijft om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties. Dit doen we in het kader van de campagne Wij.Doen.Groen.