Nissewaard zoekt een nieuw leven voor gebruikt gips

Reinis, de afvalinzamelaar van gemeente Nissewaard, gaat samen met gemeente Nissewaard een uitdaging aan: gebruikt gips nieuw leven inblazen. Deze reststroom is als input gebracht voor de BlueCity Circular Challenge, die maandag 30 mei is gestart.

BlueCity Circular Challenge

25 enthousiaste young én sustainable professionals, zijn uitgedaagd om diverse reststromen om te zetten in een circulair product. Ze komen uit verschillende werelddelen, maar hebben één gezamenlijk doel: het realiseren van een volledig circulaire economie. Daarom moeten de producten ook economisch rendabel en schaalbaar zijn. De komende zes weken zetten vier groepen hun duurzame creativiteit in. Elk team concentreert zich op een andere reststroom. Naast gips, zijn ook foam, spaanplaat en groente-, fruit- en etensresten, onderdelen van de BlueCity Circular Challenge.

New circular business

Deze challenge helpt mee om een stap te zetten richting een duurzame en circulaire wereld. Om nog lang van deze planeet en haar grondstoffen gebruik te kunnen maken, is het de uitdaging om het maximale uit elk materiaal en elke grondstof te halen. Reststromen omzetten naar nieuwe, waardevolle stromen, draagt daaraan bij.

Finale

Tijdens de finale presenteren de teams naast de business case, ook een werkend prototype. Deze worden onder de loep genomen door een vakjury, die hierna de winnaar van de BlueCity Circular Challenge bekendmaakt. Naast Reinis - gemeente Nissewaard, nemen ook Irado – Gemeente Schiedam – Gemeente Capelle aan den IJssel, Avalex/HVC en Cyclus – Gemeente Krimpenerwaard, deel. De finale vindt plaats op 7 juli bij BlueCity in Rotterdam.

Foto teamleden Reinis en Nissewaard Circular Challenge