Parkeergarages tijdens coronacrisis eerder open

Sinds de uitbraak van het coronavirus openen supermarkten in het land eerder om zoveel mogelijk klanten veilig boodschappen te laten doen. De supermarkten in het centrum van Spijkenisse doen daaraan mee. Daarom heeft de gemeente Nissewaard op verzoek van de winkeliers besloten de CityPlazagarage en de Kolkpleingarage een half uur eerder te openen voor kortparkeerders, te weten op zondagen vanaf 10.30 uur en op de overige dagen vanaf 6.30 uur.

Veilig boodschappen doen

In Nederland zijn er vele supermarkten die eerder open gaan om klanten ruimer te spreiden. Door de voorschriften om anderhalve meter afstand te houden, kunnen de winkels minder klandizie tegelijk verwerken. Het college van burgemeester en wethouders wil er aan bijdragen dat de inwoners tijdens deze crisis veilig hun boodschappen kunnen doen.

Naast de grotere ondersteuningsmaatregelen wil het college ook door kleine maatregelen op allerlei manieren proberen, samen deze crisis zo goed mogelijk door te komen. Daarom willen we ook met ruimere openingstijden van twee parkeergarages, de risico’s op besmetting verminderen.
Wethouder Martijn Hamerslag