Praat mee over de toekomst van Voorne-Putten!

Voorne-Putten heeft de ambitie om in de toekomst energieneutraal te worden. Dat betekent onder andere dat we zelf onze elektriciteit op een duurzame manier opwekken met zonnepanelen en windmolens. De vier gemeenten op Voorne-Putten maken daarvoor plannen met de regio Rotterdam-Den Haag. Dat doen zij in de zogenaamde Regionale Energiestrategie, de RES. Het betrekken van de inwoners is daarbij heel belangrijk. Waar is ruimte voor het opwekken van zonne- en windenergie en hoeveel? Kunnen inwoners zich vinden in mogelijke plekken? Wij nodigen u dan ook uit om hierover mee te denken.

Meedenken vanaf 20 mei

Op woensdag 20 mei start een gezamenlijk participatietraject van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne. Inwoners kunnen hun mening geven via een peiling, die zowel digitaal als op papier kan worden ingevuld, twee digitale inwonersavonden en een werksessie voor ondernemers en andere organisaties, zoals natuurorganisaties, belangenorganisaties enz. Ook worden circa 20 inwoners van Voorne-Putten telefonisch geïnterviewd. Wij vinden het belangrijk om hier een actief proces van te maken, waarbij zoveel mogelijk inwoners worden betrokken.

Geef uw mening en denk mee!

Meedoen met de peiling kan tot en met vrijdag 5 juni via voorne-putten.swipocratie.nl. Bent u niet in de gelegenheid om de peiling online in te vullen, dan kunt u tot en met vrijdag 29 mei een papieren versie opvragen via telefoonnummer 14 0181.

Digitale inwonersavonden

U kunt zich hieronder aanmelden voor de digitale inwonersavonden op donderdag 28 mei en donderdag 4 juni. Bij veel interesse wordt er nog een derde digitale bijeenkomst georganiseerd. De gemeenten hopen dat u uw mening laat horen via één van deze opties. Zo kunt u actief meedenken over het Voorne-Putten van de toekomst!