Reinigen en onderhouden riool in Nissewaard

Kwakernaak bv reinigt en onderhoudt van maandag 18 maart tot maandag 27 mei het riool op diverse locaties in Nissewaard. De werkzaamheden worden in opdracht van gemeente Nissewaard uitgevoerd en hebben als doel het juist functioneren te waarborgen. Denk hierbij aan het afvoeren van regenwater en huishoudelijk afvalwater van het toilet, bad en gootsteen naar de rioolwaterzuivering.

Wat kunt u hiervan merken?

Sommige rioolgemalen staan op het erf van bewoners. Kwakernaak informeert de betreffende bewoners met een bewonersbrief. De reiniging van het riool kan enige overlast veroorzaken in woningen, dit kan zijn in de vorm van stank of water.

Door luchtdrukverschillen in het riool kunnen de watersloten (zwanenhals of sifon) van het toilet, het bad en de gootsteen in de woning leeg gezogen worden. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen de woning en het gemeentelijk riool. Op deze manier kan er een lichte rioolgeur in de woning terechtkomen. Vul de zwanenhals door het toilet door te spoelen en kranen te laten lopen en dan verdwijnt de geur.

Wateroverlast tijdens reinigingswerkzaamheden komt zelden voor. Echter bestaat de kans dat door luchtdrukverschillen in het riool het water in de zwanenhals via het toilet of via het doucheputje omhoog komt. Op dagen wanneer de reinigingsvoertuigen in de straat staan adviseren wij u om voor de zekerheid de toiletdeksel naar beneden te doen.

Verkeersmaatregelen

De werkzaamheden worden, indien nodig, afgezet met pionnen of hekjes. Verdere verkeersmaatregelen zijn niet nodig.