Sinterklaas in Nissewaard

Helaas kan de intocht van Sinterklaas in Nissewaard zoals we die gewend zijn dit jaar niet doorgaan. Sinterklaas is Nissewaard echter niet vergeten! Er zijn diverse digitale filmpjes gemaakt. Eén filmpje laat zien dat er Pieten op verkenningstocht in Nissewaard zijn geweest met in de hoofdrol Sinterklaas.

Nieuwsgierig hoe dit afloopt? Bekijk onderstaande video!

Burgemeester Foort van Oosten, doet samen met alle andere burgemeesters in het land, een oproep in het landelijke Sinterklaasjournaal aan de kinderen, om een mooie tekening te maken. Deze kan op de website Sinterklaasjournaal aangeleverd worden. Dan zorgt de burgemeester ervoor dat deze goed terecht komt.

Op dit moment worden alle Sinterklaasactiviteiten als evenement gezien. Volgens de huidige maatregelen en de noodverordening die van kracht is, zijn deze niet toegestaan. Uitzondering hierop zijn de scholen, die brengt Sinterklaas wel een bezoek. Burgemeester Foort van Oosten: “Ik heb veel waardering voor alle digitale aandacht die er is voor Sinterklaas. Graag hadden we het natuurlijk anders gezien, maar helaas gooit corona ook roet in het eten van de Sinterklaasintochten. Ik wens alle kinderen desalniettemin een heel fijn Sinterklaasfeest.”