Stoptober: Samen 28 dagen niet roken

Nissewaard levert haar bijdrage aan de landelijke actie Stoptober: 28 dagen in oktober stoppen met roken en er daarna ook niet meer aan beginnen. Wie meedoet kan vanaf volgende week zolang de voorraad strekt een Stoptober-armbandje afhalen in de hal van het stadhuis.

Geschikt moment

Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar dat hen dit niet altijd lukt. Er lijkt voor een roker eigenlijk nooit een geschikt moment om het roken op te geven. Stoptober creëert dit geschikte moment op 1 oktober.

Blijvend stoppen

Rokers die 28 dagen stoppen met roken hebben vijf keer meer kans om blijvend te stoppen, omdat ze na vier weken de zwaarste ontwenningsverschijnselen achter de rug hebben. Bovendien is 28 dagen/vier weken goed te overzien. Het is gebleken dat een gezamenlijk stopmoment creëren, ieder jaar z'n vruchten afwerpt. De afgelopen jaren hebben meer dan 350.000 rokers met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Breed gedragen

Stoptober is een breed gedragen  initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut, GGD GHOR Nederland en de Alliantie Nederland Rookvrij. Deelnemers kunnen de Stoptober App downloaden, een Stoptober Magazine ophalen en gratis toegang krijgen tot live evenementen en online bijeenkomsten.

Meedoen?

Mensen die willen stoppen met roken en aan deze actie mee willen doen kunnen zich aanmelden via stoptober.nl. Bedrijven die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen, kunnen op bedrijven.stoptober.nl promotiemateriaal bestellen en trainingen aanvragen.