Uw Momentenboom in het arboretum?

In natuurgebied De Uitwaayer in Spijkenisse is in november 2018 een begin gemaakt met de aanleg van een arboretum, een gevarieerde verzameling bomen. Er is gekozen om de bomen te ordenen naar herkomst uit de werelddelen Aziƫ, Amerika en Europa. Zo komt de zomereik in Europa te staan en de moeraseik die afkomstig is uit Amerika staat dan in het Amerikaanse gedeelte van het arboretum.

In november 2018 zijn de eerste 26 bomen geplant door inwoners die afkomstig zijn uit een ander land. In maart 2019 zijn 26 Momentenbomen in het arboretum geplant. Een Momentenboom is een boom met een speciale betekenis, ter herinnering aan een dierbare, vanwege een jubileum, geboorte van een (klein)kind of om een andere persoonlijke reden. Bij elke boom komt ook een bordje te staan met daarop uw eigen tekst.

In het arboretum kunt u uw eigen Momentenboom planten.

Wilt u een Momentenboom planten?

Wilt u ook graag een Momentenboom (tegen kostprijs) planten? Stuur dan een e-mail naar naar communicatie@nissewaard.nl of arboretumnissewaard@ziggo.nl.

Het initiatief voor een arboretum is van inwoonster Ria Berkhout, zij heeft in 1992 ook het initiatief genomen voor het Klein Bewonersbos in Spijkenisse. Het initiatief past in de wens van de gemeente, in 2017 is in de raad de motie 'Momentenbos' aangenomen.

Waar ligt arboretum De Uitwaayer?

Arboretum De Uitwaayer ligt tussen park Welgelegen, Gaddijk, Toldijk en Lange Putseweg in Spijkenisse.