Veilig e-mailen met de gemeente

De gemeente Nissewaard gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. In deze periode waarin we proberen om contacten zoveel als mogelijk te vermijden ontkomen we er soms niet aan om gegevens met u als burger uit te wisselen die vallen in de categorie te beveiligen persoonsgegevens.

Deze gegevens zouden we normaal gesproken alleen in persoonlijk contact met u uitwisselen.

Om er toch voor te zorgen dat uw gegevens veilig zijn maken we gebruik van een veilige manier van mail verzenden.

Dit betekent dat u een mailbericht waarin gegevens staan niet zomaar kunt openen, u moet hier iets extra's voor doen.

Wanneer u een bericht van de gemeente krijgt waarin persoonsgegevens zitten zullen wij dit bericht met de “veilige mail” voorziening van zorgmail versturen. U krijgt dan een mailbericht wat er als volgt uitziet:

Nadat u geklikt heeft op de knop “Bericht lezen” krijgt u een nieuw scherm waarin u de code om het bericht te openen kunt aanvragen.

Indien uw mobiele telefoonnummer bij de gemeente bekend is en gebruikt is voor de verzending ontvangt u het volgende venster.

Indien uw mobiele telefoonnummer niet bekend en/of niet gebruikt is bij de gemeente krijgt u het volgende scherm.

Door te klikken op de knop “Stuur toegangscode” ontvangt u per sms of per email een toegangscode om het bericht te lezen.

U kunt de ontvangen code invoeren in het scherm waarna u het bericht te zien krijgt.

Door gebruik te maken van de knop “Beantwoorden” onder in het scherm kunt u ook per veilige mail weer een bericht sturen. U hoeft dan niet bang te zijn dat persoonlijke gegevens die u verstuurd in verkeerde handen vallen.