Visie voor Heijwegenlaan toegelicht aan omwonenden

Tijdens een informatiebijeenkomst op maandagavond 5 juli 2021 heeft gemeente Nissewaard haar visie voor de herontwikkeling van het noordelijk deel van de wijk Vierambachten toegelicht aan de omwonenden van de J.A. Heijwegenlaan in Spijkenisse. De plannen vielen in goede aarde. Zeker het idee om de wijk twee verkeersontsluitingen te geven, kon op bijval rekenen.

Ruim 25 belangstellenden namen tijdens de bijeenkomst kennis van de plannen. De kern van het verhaal: door het verhuizen van twee bestaande scholen naar nieuwe gebouwen, ontstaat er ruimte voor het bouwen van circa 100 eengezinswoningen en 150 appartementen.

"De schoolgebouwen van MY college en het Penta college Scala Rietvelden, mavo en havo, zijn verouderd en aan vervanging toe. Nieuwbouw voor deze scholen biedt kansen om het gehele gebied tussen de Baljuwlaan, Groene Kruisweg, Hekelingseweg, J.A. Heijwegenlaan, Zinkseweg en de E. van Dintelstraat om te vormen tot een groene, prettige omgeving met school- en sportvoorzieningen en nieuwe woningen en appartementen", zegt wethouder Igor Bal (Ruimtelijke Ontwikkeling).

De nieuwbouw voor de scholen komt langs de Groene Kruisweg, tussen de C. Villeriuslaan en Hekelingseweg. Op de plaats van de oude schoollocaties komt woningbouw en een nieuwe groen- en waterstructuur, inclusief een buitensportveld. De Groene Kruisweg krijgt straks ook meer het aanzicht van een stadsboulevard.
wethouder Igor Bal, ruimtelijke ontwikkeling

Ook wethouder sport Martijn Hamerslag was tijdens de informatieavond aanwezig. "Het ontwerpproces voor deze herontwikkeling is nog maar net gestart, maar we willen graag nu al de omwonenden raadplegen. Daarom zijn we blij met deze opkomst. Alle reacties die we ontvangen nemen we mee in de verdere uitwerking van de plannen. Ook in een volgend stadium zullen wij alle belanghebbenden weer nauw betrekken."

Nissewaard naar 2040

Gemeente Nissewaard werkt aan meer groen, goede bereikbaarheid, fijn wonen en ruimte om te werken. Deze ambities worden de komende jaren gerealiseerd aan de hand van het ontwikkelperspectief Nissewaard naar 2040. "De visie voor het noordelijk deel van de wijk Vierambachten sluit hier naadloos op aan met de bouw van in totaal 250 extra woningen en appartementen", zegt wethouder Jan Willem Mijnans (Nissewaard naar 2040). "De eengezinswoningen zijn vrije sector koopwoningen en van de overige woningen is circa 20 tot 25 procent sociale huurwoning."

Reageren

Meer informatie over de voorlopige plannen voor de wijk Vierambachten zijn te vinden op www.nissewaard.nl/heijwegenlaan. Via deze webpagina kunnen reacties op de voorlopige plannen tot uiterlijk 2 augustus 2021 ingediend worden.

Het projectgebied ligt in het gebied ten noorden van de J.A. Heijwegenlaan en ten zuiden van de Groene Kruisweg, tussen de Baljuwlaan en de Hekelingsweg in Spijkenisse.