Volop informatie op Wereld Alzheimer Dag in Nissewaard

Onder het motto ‘Samen aan tafel’ organiseren diverse partijen op Wereld Alzheimer Dag, donderdag 21 september, op twee locaties in Nissewaard een gezellige informatiemarkt. Van 11:30 tot 15:00 uur is er een infomarkt op de Markt in Centrum Spijkenisse en tegelijkertijd in het Atrium aan de Bernissesteyn (Christinastraat) te Zuidland.

Met deze informatiemarkten presenteren diverse partners op het gebied van Alzheimer en dementie zich aan het publiek. Dit zijn: Boa Vinda, Alzheimer Nederland, casemanagers Dementie, Argos, Humanitas, de bibliotheek en de politie.

Poffertjes en muziek

Naast het verkrijgen van informatie over het onderwerp, is er ook de mogelijkheid om samen poffertjes te eten en muziek te beluisteren. Op Wereld Alzheimer Dag is wethouder Jeroen Postma aanwezig op de markt in Zuidland om inwoners te spreken over dit belangrijke thema.

Iedereen doet mee

Wethouder Postma vertelt hierover: ‘Iedereen doet mee in Nissewaard, ook als je last krijgt van een geheugenstoornis. Daarom is het belangrijk dat veel betrokken partijen zich laten zien aan het publiek, zodat de kennis over deze aandoeningen wordt vergroot’. Voor iedereen met vragen over dementie of Alzheimer, is er elke derde dinsdag van de maand een gratis inloop in het Alzheimer Café aan de Winston Churchilllaan 31 in Spijkenisse. Ook is er veel informatie te vinden op Dementie.nl.