Vragen en informatie bij inloopuren Thuis in de Wijk

In Nissewaard kunnen inwoners met vragen en ideeën over hun gezondheid en welzijn bij Thuis in de Wijk terecht. Daar krijgen zij vervolgens informatie en advies en als dat nodig is, hulp dicht bij hen in de buurt, passend bij hun situatie. Ook familieleden, vrienden of buren kunnen er terecht voor tips en advies.

Opzoeken en helpen

Bij Thuis in de Wijk gaat het erom dat mensen elkaar opzoeken en hulp bieden als dat nodig is. ‘Er zijn voor elkaar’ is het motto van Thuis in de Wijk. Dat geldt voor inwoners onderling maar ook professionele en vrijwilligersorganisatie en verenigingen spelen daarbij een belangrijke rol. Thuis in de Wijk betreft dus eigenlijk iedereen in de gemeenschap van Nissewaard.

Samenwerking

In Thuis in de Wijk werken op dit moment diverse organisaties, zoals gemeente Nissewaard, Stichting Welzijn Ouderen (SWO), MEE Plus, Pameijer, Kwadraad, Jongerenwerk (JOZ) met elkaar samen, zodat inwoners voor verschillende vragen voortaan nog maar één telefoonnummer hoeven te bellen in plaats van verschillende. De verwachting is dat de komende tijd meer organisaties bij Thuis in de Wijk zullen aansluiten.

Advies en informatie

Het wordt de ingang voor vragen over bijvoorbeeld welzijn, ondersteuning, wonen en gezinsrelaties. In het contact met Thuis in de Wijk kunnen inwoners soms zelf al tot een goede oplossing komen. Zij kunnen in ieder geval rekenen op gratis onafhankelijk advies en informatie. Thuis in de Wijk is er ook voor mantelzorgers, vrijwilligers en voor inwoners die zich willen inzetten voor het welzijn van anderen. Voor vrienden die samen iets leuks voor de buurt willen organiseren. Of voor die groep jongeren die een leuk idee voor de wijk of buurt hebben.

Locaties en inloopuren

Inwoners kunnen voor vragen en ideeën terecht op vier locaties op maandag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur op de inloopuren terecht. De locaties van Thuis in de Wijk zijn:

  • Locatie Noord, CJG Nissewaard, Hoogwerfsingel 2

  • Locatie Zuidwest Wijkcentrum de Akkers, Lenteakker 5

  • Locatie Zuidoost SWO, Goudenregenplein 3

  • Locatie Kernen Bernissesteyn, Driesprong 1, Zuidland

Inwoners kunnen altijd vrijblijvend contact opnemen via info@tidwnissewaard.nl of op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur bellen met 0800-1417.