Warmtebeeldfoto geeft inzicht in warmtelekken huis, 200 gratis weg te geven

De gemeente Nissewaard en de WoonWijzerWinkel geven gratis warmtebeeldfoto’s weg aan inwoners van Nissewaard. Via een warmtebeeld van je eigen woning kom je er achter of de woning warmte lekt, bijvoorbeeld via het dak of de gevel. Als een huis niet goed geïsoleerd is, verdwijnt de warmte naar buiten en is de energierekening onnodig hoog. Om inzicht te krijgen in het ‘warmtelekken’ van het huis, bieden gemeente Nissewaard en WoonWijzerWinkel gratis een warmtebeeldfoto aan. Aan de hand van deze foto krijgt men advies om het lekken tegen te gaan.

Op een warmtebeeldfoto is door middel van kleuren, die de temperatuur aangeven, precies te zien waar de kostbare warmte de woning verlaat. Een adviseur van WoonWijzerWinkel maakt thermografische foto’s van de gevel. Na afloop organiseert de gemeente samen met de WoonWijzerWinkel inloopavonden op het gemeentehuis, waar de warmtebeelden individueel met de bewoners besproken worden en de bewoners geïnformeerd worden welke stappen zij kunnen zetten om de energierekening te verlagen. Datum en locatie voor de inloopavonden worden bekend zodra alle warmtebeelden gemaakt zijn.
 
Geinteresseerde bewoners kunnen zich inschrijven bij de WoonWijzerWagen die op de volgende momenten in Spijkenisse staat:

  • dinsdag 5 februari, van 9.00 tot 13.00 uur, Markt, Spijkenisse

  • donderdag 7 februari, van 14.00 tot 20.00 uur, Uitstraat, Spijkenisse

    Op deze momenten is de WoonWijzerWagen uiteraard ook bereikbaar voor allerlei vragen en advisering over verduurzaming van de woning.

    Let op: de eerste 200 inwoners die zich bij de WoonWijzerWagen melden, krijgen een gratis warmtebeeldfoto aangeboden (op=op).