Werk aan de woning campagne in Zuidland en Simonshaven

In de week van 20 mei start de campagne Werk aan de Woning in Zuidland en Simonshaven. De gemeente werkt samen met het gemeentelijk energieloket, de WoonWijzerWinkel, aan deze campagne om inwoners te informeren over de beste manieren om de eigen woning te verduurzamen. Op vrijdag 24 mei en op zaterdag 25 mei staat de WoonWijzerWagen in Zuidland, aan de Breedstraat. Op 24 mei staat deze er van 13.00 uur tot 18.00 uur en op 25 mei staat de wagen er van 09.00 uur tot 14.00 uur. Wethouder Jan Willem Mijnans is op vrijdag 24 mei om 13.15 uur aanwezig om gratis duurzame LED-lampen uit te delen. Alle inwoners van Zuidland en Simonshaven hebben een brief ontvangen met informatie over de campagne.

WoonWijzerWagen

De WoonWijzerWagen is de mobiele expositiewagen van de WoonWijzerWinkel, waarin verschillende duurzaamheidsoplossingen geëxposeerd worden. Bij de WoonWijzerWagen is ook een adviseur aanwezig, die vragen kan beantwoorden. De wagen staat er op deze dagen voor alle inwoners van Nissewaard. Dus ook als men niet in Zuidland of Simonshaven woont, kan men bij de WoonWijzerWagen langsgaan voor informatie en advies.

WoonWijzerWinkel

De WoonWijzerWinkel is het gemeentelijk energieloket. Het is de grootste duurzaamheidwinkel van Nederland en laat diverse bespaarmaatregelen zien van vakkundige bedrijven uit de regio. De winkel is gevestigd op Rotterdam-Heijplaat aan de Directiekade 2. Voor openingstijden kan de website bezocht worden woonwijzerwinkel.nl.

Als men meer wil weten over duurzaam wonen in Nissewaard kan met informatie vinden op nissewaardwoont.nl/verduurzaming.

In Nissewaard zetten we ons met elkaar in voor duurzaam wonen, werken en leven. Bestaande wijken willen we daarom verduurzamen. Dit doen we voor nu maar ook voor de toekomstige inwoners van de gemeente.