Wethouder Bal schakelt nieuwe Verkeersregelinstallatie in

Wethouder Igor Bal neemt woensdag 31 oktober om 15.15 uur de vernieuwde verkeersregelinstallaties (VRI) in Spijkenisse officieel in gebruik. Hij doet dit door het aanzetten van de schakelkast bij de verkeerslichten van de kruising op de Groene Kruisweg, tegenover de bowling. Sinds begin september zijn de VRI’s op 10 locaties in Spijkenisse (gedeeltelijk) vervangen. De VRI's hadden hun beste jaren gehad en waren aan vervanging toe. Nu de werkzaamheden zijn afgerond heeft de gemeente Nissewaard VRI’s die voldoen aan de eisen van deze tijd, daarmee kunnen we de komende jaren vooruit. De nieuwe installaties zijn ook duurzamer, onder andere door het gebruik van led verlichting in plaats van gloeilampen.

Bij de installaties op de kruisingen van de Groene Kruisweg is techniek ingebouwd die communicatie tussen de installaties mogelijk maakt waardoor het verkeer veiliger en gerichter kan doorstromen. De installaties zijn met deze aanpassingen minder storingsgevoelig geworden. Bij een beschadiging van een detectielus kan de installatie terugvallen op een noodscenario, waarbij hij wel blijft functioneren. Daarnaast belt de installatie zelf met de technische dienst om de storing digitaal aan te geven. Zo blijven we als Nissewaard investeren in een betere bereikbaarheid.

De installaties zijn met deze aanpassingen minder storingsgevoelig geworden. Bij een beschadiging van een detectielus kan de installatie terugvallen op een noodscenario, waarbij alles wel blijft functioneren. Daarnaast belt de installatie zelf met de technische dienst om de storing digitaal aan te geven. De komende weken worden de installaties waar nodig nog preciezer afgesteld.