Wethouder en burgemeester feliciteren medaillewinnaars G-team Spark

Het Spark team G-atleten heeft op 10 t/m 12 juni 2022 in Twente meegedaan aan de Special Olympics Nationale Spelen. Het G-team van 10 atleten behaalde 7 gouden, 6 zilveren en 5 bronzen medailles. De gemeente Nissewaard zette de medaillewinnaars op 22 augustus nog eens in het zonnetje.

Trots

Sportwethouder Jeroen Postma en burgemeester Foort van Oosten feliciteerden de sporters met hun behaalde podiumplaatsen: “Het college vindt sport en bewegen belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van onze inwoners”, aldus wethouder Postma. “Dat geldt voor iedereen, dus ook voor deze sporters. We zijn dan ook trots op alle sporters van het G-team van Spark. Ik feliciteer hen en hun begeleiders dan ook van harte met deze fantastische resultaten.”  

Tweejaarlijks evenement

Nederland organiseert de Nationale Spelen iedere twee jaar en telkens in een andere plaats. De spelen worden georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Het G-team van Spark doet al een aantal jaar mee aan dit evenement en heeft ook in het verleden al aansprekende resultaten behaald.

Internationale spelen

Deelname aan de Nationale Spelen is tevens een voorwaarde om als vereniging mee te doen aan de loting voor internationale Special Olympics toernooien. In het verleden heeft Spark al aan verschillende internationale toernooien deelgenomen, zoals in 2007 in China, in 2015 in Los Angeles en in 2019 in Abu Dhabi.

Open Nederlands Kampioenschap

Niet alleen het G-team van Spark was succesvol in de afgelopen periode. Naast de deelnemers aan de Special Olympics werd ook een knappe prestatie neergezet door de 15-jarige Sem Groen. Bij het Open Nederlands Kampioenschap veroverde hij een zilveren medaille op de 400 meter.

Foto-Ok.nl: Burgemeester Foort van Oosten en wethouder Jeroen Postma met de medaillewinnaars G-team Spark Foto-Ok.nl: Burgemeester Foort van Oosten en wethouder Jeroen Postma met de medaillewinnaars G-team Spark