Wethouder Mijnans heropent gerenoveerde speelplek

De speelplek aan het Voordeplantsoen in Spijkenisse was hoognodig toe aan een renovatie en heeft inmiddels een metamorfose ondergaan. Dinsdag 23 november 2021 heropende wethouder Jan Willen Mijnans samen met de kinderen uit de buurt de opgeknapte speelvoorziening.

Buurtbewoners en met name de kinderen uit de wijk konden kiezen voor verschillende ontwerpen en daarbij kwam het nu gerealiseerde ontwerp als winnaar uit de bus.

Het college vindt het belangrijk dat we speelvoorzieningen in nauwe samenspraak met buurt renoveren. Ik vind het dan ook fijn dat er ook zoveel kinderen in deze buurt hebben meegedacht over de speelplek in hun wijk.
de trotse wethouder Beheer Openbare Ruimte

Ook is met de renovatie van de speeltuin meteen bijgedragen aan klimaatadaptatie. “De oude verharding is vervangen door een waterdoorlatende halfverharding en door gras. Dit zorgt voor een betere afvoer van regenwater”, legt Mijnans uit. “Dit is een goed voorbeeld van hoe we renovaties in de wijk integraal bekijken en aanpakken. Daardoor is De Akkers een eigentijdse en duurzame speelplek rijker met een uitgebreid speelaanbod voor diverse leeftijden én voor kinderen met een beperking.”

Vervangingsplan

Gemeente Nissewaard telt vele speelplekken met in totaal ruim 1.250 speeltoestellen. Van de 75 bestaande speelplekken die op de planning staan voor renovatie, kregen er daarvan sinds 2018 al 55 groot onderhoud. Dit najaar was volgens het meerjarig vervangingsplan de speelplek aan het Voordeplantsoen aan de beurt. “We pakken het onderhoud gefaseerd aan, dat is soms even geduld hebben, maar het resultaat mag er zijn”, zegt de wethouder tot besluit.

Wethouder Mijnans opent samen met kinderen uit de buurt de vernieuwde speelplek aan de Voordeplantsoen in Spijkenisse Wethouder Mijnans opent samen met kinderen uit de buurt de vernieuwde speelplek aan de Voordeplantsoen in Spijkenisse