Woningeigenaren opgelet: doe de gratis warmtescan

Uw huis isoleren is belangrijk om de warmte die u binnen stookt optimaal te benutten. Dit voorkomt een onnodig hoge gasrekening en zorgt voor meer comfort in huis. Misschien heeft u al isolatiemaatregelen genomen of wellicht overweegt u dit om te doen. Waar moet u dan beginnen? Een warmtescan kan u daarbij helpen. De gemeente Nissewaard biedt deze winter woningeigenaren een gratis warmtescan aan.

Wat levert een warmtescan op?

Slechte isolatie kan in een woning van gemiddelde omvang jaarlijks zo’n € 1.000 aan stookkosten schelen. Wonen in een slecht geïsoleerd, tochtig huis is bovendien onprettig: het voelt er altijd koud aan. Een warmtescan laat door middel van een infraroodcamera zien waar u in huis warmte verliest. De Energiecoach kan u vervolgens direct tips geven om hier mee aan de slag te gaan.

De Energiecoach komt kosteloos bij u langs

Een van onze ervaren energiecoaches komt kosteloos bij u langs voor een warmtescan. De scan kan gemaakt worden als het temperatuurverschil tussen buiten en binnen minimaal 10 graden is. Bent u woningeigenaar en wilt u gebruik maken van deze service? Maak dan snel een afspraak met onze Energiecoach door een e-mail te sturen naar energiecoach@nissewaard.nl met uw naam, postcode, huisnummer en telefoonnummer. U kunt ook telefonisch contactopnemen via 0181-442855. Doe dit voor 1 maart 2024 om er zeker van te zijn dat de warmtescan deze winter nog kan worden uitgevoerd.

Bent u huurder van een corporatie of particuliere verhuurder en maakt u zich zorgen over de isolatie? Dan kunt het best contact opnemen met uw verhuurder. Zij zijn verantwoordelijk voor een comfortabele woning.