WoonWijzerWagen in het centrum van Spijkenisse: onafhankelijk advies over duurzaamheid

De WoonWijzerWagen staat op dinsdag 30 oktober van 09.00 uur tot 15.00 uur, woensdag 31 oktober van 12.00 uur tot 18.00 uur en donderdag 1 november van 14.00 uur tot 20.00 uur in het winkelcentrum van Spijkenisse. Op dinsdag is dat op de Markt en op woensdag en donderdag op het Uitplein. Op donderdag 1 november deelt wethouder Jan Willem Mijnans van 14.00 uur tot 14.30 uur gratis duurzame Led-lampen uit aan geïnteresseerden. De WoonWijzerWagen is voor iedereen toegankelijk.

De WoonWijzerWagen is de mobiele versie van de WoonWijzerWinkel. De WoonWijzerWinkel is de grootste onafhankelijke duurzaamheidswinkel van Nederland en laat mensen diverse bespaarmaatregelen zien van vakkundige bedrijven uit de regio. Daarnaast geven zij advies over het verduurzamen van de woning en kan men hier terecht met allerlei vragen op het gebied van duurzaamheid.

De gemeente is dit jaar met de campagne Werk aan de Woning gestart. Samen met bewoners wil zij de wijken en dorpskernen van Nissewaard duurzamer maken. Bij koopwoningen kan de gemeente dit alleen doen door mensen van informatie te voorzien om zodoende mensen te stimuleren om de woning te verduurzamen. Zij doet dit samen met de WoonWijzerWinkel.

Naast dat de WoonWijzerWagen in het centrum staat, komt een adviesteam langs bij alle koopwoningen in het centrum om de mensen vrijblijvend te informeren over de verbetermogelijkheden bij de mensen thuis.

WoonWijzerWagen