Stem op de beste vondst voor het Rijksmuseum van Oudheden

In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden staat een hele grote kast vol laden. In die laden is plaats voor één archeologische vondst per gemeente in Nederland. We hebben vijf vondsten uit Nissewaard geselecteerd. Welke moet een plekje krijgen in het museum? Je kunt tot 11 oktober je stem uitbrengen! Meer informatie over de vondsten lees je in de lesbrief.

Een les op school over archeologie

Op school krijgen de kinderen uit groep 7 en 8 in een lesbrief eerst achtergrondinformatie over archeologie: wat is het en waarom willen we sporen uit het verleden bewaren? Daarna worden de kinderen uitgenodigd te kiezen uit vijf geselecteerde vondsten. Welke van deze vondsten zou volgens hen in de lade in Leiden thuis horen? Ze brengen hun stem uit en gaan vervolgens met een zelfgemaakte verkiezingsposter campagne voeren voor hun favoriete vondst. Ze proberen om hun vader, moeder, opa, oma, broer, zusje, vriend, buurvrouw,.... enthousiast te maken en over te halen op hun favoriete vondst te stemmen. Hoe ziet zo'n verkiezingsposter er dan uit? Bekijk hieronder alvast wat leuke voorbeelden!

Maak kans om de vondst zelf te overhandigen

Door een verkiezingsposter te maken en deze digitaal toe te sturen maak je ook nog kans op een leuke prijs. De winnaar mag samen met een vriendje of vriendinnetje de winnende vondst in ontvangst nemen van de wethouder en deze persoonlijk overhandigen aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden! Stuur jouw verkiezingsposter naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl.

Donderdag 12 oktober 2017 maken we de winnende vondst en de winnaar van de posterwedstrijd bekend.