Onkruidbeheersing

In Nissewaard worden verschillende milieuvriendelijke methoden toegepast om onkruid te beheersen. Onkruid wordt aangepakt met borstelen, branden en het gebruik van stoom en heet water. Omdat het plantje niet wordt gedood, maar uitgeput, spreken we van onkruidbeheersing in plaats van onkruidbestrijding.

Niveaus

Er zijn 3 niveaus waarop onkruid beheerst kan worden: niveau A, B en C. Niveau A hanteren we alleen op begraafplaatsen. Voor de rest kiezen we voor niveau B. In de video Onkruisbeheersing Nissewaard leggen we uit hoe dit werkt. Machines behandelen de grotere vlakken. Moeilijk bereikbare plekken worden met de hand gedaan. Om te voorkomen dat er een voedingsbodem voor onkruid ontstaat, is de veegfrequentie van straatgoten hoog. Medewerkers houden met een bezem en schop de plaatsen schoon waar de veegwagen niet kan komen.

Milieuvriendelijk

Onkruid wordt dus aangepakt met milieuvriendelijke methoden. Met chemische onkruidbestrijding kon een plantje al in een vroeg stadium worden bestreden. Nu kan het pas worden behandeld als het al een plantje is. Bovendien blijven de wortels zitten, waardoor het onkruid sneller terugkomt. Dat betekent dat de onkruidmachines vaker worden ingezet, zodat het plantje uiteindelijk uitput en het niet of minder snel terugkomt.

Melding maken

We proberen alle zaken in de openbare ruimte schoon en veilig te houden. Is er iets niet in orde? Maak dan een melding via Melding Openbare Ruimte of bel Reinis via telefoon: (0181) 612 864.