Nissewaard doet mee met Orange the World

Op donderdag 25 november kleuren diverse objecten in de gemeente Nissewaard oranje vanwege wereldwijde campagne Orange The World. De gemeente sluit zich hierbij aan. Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne duurt van 25 november tot en met 10 december.

Nissewaard kleurt oranje

Bij de start van de campagne zijn in Nissewaard een aantal objecten oranje gekleurd. Zo is het Theater de Stoep oranje verlicht, evenals de grote sequoiaboom op het Baljuwplein. De lichten in de haven staan ook aan en geven de havenkades een oranje kleur. ’s Middags hijst wethouder Soeterboek om 12.30 uur de Orange-the-Worldvlag voor het stadhuis om uiting te geven aan deze campagne. Ook in de media heeft de gemeente aandacht geschonken aan het geweld tegen vrouwen en meisjes door advertenties, berichten op social media, de website en op de digitale schermen in Spijkenisse.   

Thema Preventie

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is de Orange the World campagne in het leven geroepen door de Verenigde Naties. De campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, trapt af op 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, en eindigt op 10 december. In 2021 is het thema van de campagne Preventie.