Groot onderhoud kleine gemalen

Binnen de gemeente Nissewaard staan verspreid in het landschap kleine gemalen. Deze gemalen zijn nodig om afvalwater af te voeren. Het beheer van deze gemalen verzorgt de gemeente. Recent hebben wij een inventarisatie gedaan van de technische staat van deze gemalen. Hieruit kwam naar voren dat een aantal gemalen toe is aan groot onderhoud om de functionele werking ervan ook in de toekomst te garanderen.

Wat gaan we doen?

In opdracht van Gemeente Nissewaard gaat aannemingsbedrijf Kanters in totaal 100 installaties renoveren. De werkzaamheden variƫren per gemaal. Het kan hierbij gaan om mechanische renovatie, elektrische renovatie, vervangen van pompen of civieltechnische werkzaamheden. Direct omwonenden van een gemaal krijgen vijf werkdagen voor aanvang van de werkzaamheden een brief van de aannemer.

Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat er een wegafzetting nodig is om de veiligheid van passanten te waarborgen. Het verkeer wordt dan tijdelijk omgeleid.

Planning

De werkzaamheden vinden plaats vanaf 27 september tot en met eind november 2021. 

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen, neemt u dan contact op met de directievoerder van de gemeente, Tom Meijer via telefoonnummer 14 0181 of per e-mail: t.meijer1@nissewaard.nl.