Groot onderhoud Ruwaard van Puttenweg

De riolering van de Ruwaard van Puttenweg is toe aan vervanging. Daarom werkt de gemeente Nissewaard in 2023 aan de Ruwaard van Puttenweg tussen de Hekelingseweg en de Centrumlaan. Deze werkzaamheden horen bij de herinrichting van het metro- en busstation Spijkenisse Centrum. Het werk aan de Ruwaard van Puttenweg voeren we uit in 4 fases. We verwijderen het asfalt, leggen een apart riool aan voor regenwater en asfalteren de rijbaan opnieuw.

Waarom doen we dit?

Iedere dag stappen veel busreizigers over op het metro- en busstation. Het doel van de herinrichting is daarom een station van hoge kwaliteit en een aantrekkelijke entree voor het centrum van Spijkenisse. Er komt meer ruimte voor mensen om een wandeling te maken of een kop koffie te drinken. Ook komt er meer groen. Zo maken we het voor inwoners en bezoekers een prettig gebied om te verblijven.

Faseringstekening fase 5 Ruwaard van Puttenweg Faseringstekening fase 5 Ruwaard van Puttenweg

Voordat we beginnen met het metro- en busstation, zijn er eerst werkzaamheden in de omgeving nodig. Daarom beginnen we met rioleringswerkzaamheden aan de Ruwaard van Puttenweg. De belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • verwijderen van de bestaande asfaltfundering;
 • aanbrengen van nieuw asfalt;
 • aanleggen hemelwaterafvoer;
 • aanbrengen nieuwe bestrating;
 • planten van bomen.

Het aanleggen van een hemelwaterafvoer betekent dat het afvalwater door een andere buis loopt dan het relatief schone regenwater. Het afvalwater gaat naar de zuivering en het regenwater wordt opgenomen in de bodem. Zo proberen we wateroverlast te voorkomen en uitdroging in de bodem te vermijden.

De werkzaamheden duren van maart tot en met juli 2023. De bomen planten we in het volgende plantseizoen. Dat is in het najaar van 2023.

 • Tijdens de werkzaamheden van alle fases blijft de Ruwaard van Puttenweg altijd open van noord naar zuid, richting het politiebureau. De andere richting is afgesloten.
 • Tijdens de werkzaamheden blijven de metro en bussen rijden.
 • Auto’s die vanaf de Hekelingseweg richting het metro- en busstation rijden, worden omgeleid met borden.
 • Woningen en ondernemers blijven bereikbaar.
 • Nood- en hulpdiensten krijgen altijd vrije toegang.

Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingsroutes. Per fase kunt u op de onderstaande tekeningen zien hoe u het beste kunt rijden.

Tekening omleidingsroute fase 1 - auto's Tekening omleidingsroute fase 1 - auto's

Tekening omleidingsroute fase 2 - auto's Tekening omleidingsroute fase 2 - auto's

Tekening omleidingsroute fase 3 - auto's Tekening omleidingsroute fase 3 - auto's

Tekening omleidingsroute fase 3 - voetgangers en fietsers Tekening omleidingsroute fase 3 - voetgangers en fietsers

Vanaf 28 augustus zijn er minder parkeerplaatsen op P+R-terrein Spijkenisse Centrum. Dat komt door werkzaamheden die bij de herinrichting van het metro-busstation horen. Lees meer
Vandaag start de vierde fase van het groot onderhoud aan de Ruwaard van Puttenweg. Tijdens deze fase werkt Heijmans op de rijbaan tussen de Centrumlaan en de Barbier. De weg krijgt een nieuwe inrichting en het asfalt wordt vervangen. Lees meer

Tijdens dit project maken wij gebruik van de BouwApp. Met deze gratis app blijft u altijd op de hoogte van de voortgang van het project. U kunt de app dowloaden via uw app store of de onderstaande link.

Download en installeer de BouwApp (mobiel)
 1. Ga naar 'Ontdek'
 2. Typ: 'Herinrichting metro- busstation Spijkenisse'
 3. Selecteer het project
 4. Klik op 'Volgen'
Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Rieke van Wijngaarden.