Natuurspeeltuin Park Waterland

De wijk Waterland in Spijkenisse krijgt een nieuwe natuurspeeltuin in Park Waterland.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft uit drie verschillende kleine gasvelden in Spijkenisse gas gewonnen. In 2020 kwam daar een vierde, kleinschalig veld bij in Waterland. Het college van B&W heeft zich toen hard gemaakt voor een maatschappelijke investering van de NAM. Dit gebeurt in de vorm van de nieuw aan te leggen natuurspeeltuin. Nu de gaswinning in Waterland bijna is voltooid, gaat de gemeente aan de slag met de realisatie hiervan. Het is de bedoeling dat de speelgelegenheid in het tweede kwartaal van 2022 in gebruik kan worden genomen. Het ontwerp hiervan vindt in nauwe samenspraak met de omwonenden en vooral de kinderen plaats.

De natuurspeeltuin komt naast de sterrenwacht in Park Waterland in Spijkenisse.

Wat gaan we doen?

Onze landschapsarchitect gaat samen met het projectteam wensen inventariseren van de omwonenden en vooral de kinderen in Waterland. Dit is een belangrijke basis om te komen tot een definitief ontwerp voor de natuurspeeltuin in Park Waterland. Omwonenden die in de buurt wonen van Park Waterland ontvangen van de gemeente een brief met een uitnodiging om deel te nemen aan een enquête. Via deze brief vragen wij de ouders hun kinderen te betrekken bij het invullen van de enquête, want het zijn de kinderen die gebruik gaan maken van de natuurspeeltuin. Ook betrekt de gemeente de basisscholen in de directe omgeving bij dit project.

Aan de hand van alle reacties stelt de gemeente een voorlopig ontwerp op. Het voorlopig ontwerp zal worden teruggekoppeld aan de kinderen en omwonenden via deze projectpagina. Vervolgens  stellen we een definitief ontwerp op. Ook dat ontwerp publiceren we op deze projectpagina. Daarna start de volgende fase: de realisatie van de natuurspeeltuin.

Planning

Ons streven is de natuurspeeltuin in Park Waterland in het tweede kwartaal 2022 gerealiseerd te hebben. Dit betekent dat de voorbereidingswerkzaamheden, waaronder het ontwerp, in november afgerond moeten zijn. Als de planning wijzigt, vermelden wij dat op deze projectpagina.

Tekeningen

Overzicht van tekeningen en ontwerpen.

Nieuws

Het laatste nieuws, aankondigingen en ontwikkelingen:

Afgelopen periode is er hard gewerkt aan het realiseren van een nieuwe natuurspeeltuin, Park Waterland. De werkzaamheden zijn inmiddels klaar. Toch blijven de bouwhekken nog even staan, zodat het gras de kans krijgt goed te groeien. Lees meer

(Bewoners)brieven

Overzicht van verzonden (bewoners)brieven en andere documenten:

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met:

Peter Koedood, projectleider

telefoonnummer 14 0181 of

per e-mail: p.koedood@nissewaard.nl.