Reconstructie Vondelsingel

Gemeente Nissewaard gaat in de periode 2019-2022 reconstructiewerkzaamheden uitvoeren in het gebied rond de Vondelsingel in Spijkenisse. De projectgrenzen reiken van de Jacob Catsstraat tot aan de Winston Churchillaan en van de Sportlaan tot aan de Schiekampsingel.

[bekijk grote afbeelding]

Wat gaan we doen?

De huidige straten zijn toe aan vervanging, daarom zal de bestrating worden vernieuwd. Eveneens zal het riool daarbij deels vervangen worden. Dit nieuwe riool bestaat uit twee delen. Het hemelwater zal namelijk worden opgevangen in een apart riool en worden geloosd in de singel. Zo hoeft het niet naar de waterzuivering. Het overige afvalwater wordt in het andere aan te brengen riool afgevoerd. Voor een integrale aanpak zal er meteen gekeken worden naar de verbetering van groen, verlichting en de speelplaatsen voor kinderen in de buurt. Om hierbij de wensen mee te nemen van omwonenden, zijn er de afgelopen tijd enquêtes gehouden onder bewoners in de wijk.

Tijdens de gehele uitvoering van het project doet de gemeente haar uiterste best om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken.

Planning

Momenteel is de 1e fase in uitvoering en is eind oktober 2021 gereed. De 2e fase zal naar verwachting in februari 2022 starten en zal eind 2022 gereed zijn.

Tekeningen

Bewonersbrieven

Resultaten enquête

Om de wensen mee te nemen van omwonenden zijn er de afgelopen tijd enquêtes gehouden onder bewoners in de wijk.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de werkzaamheden of de planning? Neem dan contact op met:

Jeroen Tameling, projectleider,
telefoonnummer: 14 0181 of
per e-mail: j.tameling@nissewaard.nl.

Tijdens de gehele uitvoering van het project doet de gemeente haar uiterste best om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken.