Werkzaamheden verkeersbrug Baljuwlaan

Vanaf 24 april tot eind juni 2023 voert de gemeente werkzaamheden uit aan de verkeersbrug op de Baljuwlaan. Het materiaal tussen de betonnen steunpilaren en de onderkant van de brug moet vervangen worden.

Tussen de betonnen steunpilaren en de onderkant van de brug zijn 13 jaar geleden kunststof platen geplaatst. Dit scheidingsmateriaal op de kop van de steunpilaar vangt de trillingen op van het verkeer dat over de brug rijdt. De platen zijn gaan schuiven. Aannemer Heijmans vervangt daarom de kunststof platen door stalen platen met rubber ertussen.

Onderkant voetgangersbrug Baljuwlaan Onderkant voetgangersbrug Baljuwlaan
Doorgezaagde rubberen oplegging Doorgezaagde rubberen oplegging

De werkzaamheden duren van 24 april t/m juni 2023.

Verkeer uit beide richtingen wordt via twee rijbanen over de brug geleid. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de fietspaden onder de brug. Voor de werkzaamheden aan de Heemraadlaan geldt er al een omleiding voor het doorgaand verkeer. Juist omdat er hierdoor tijdens de uitvoeringsperiode minder verkeer gebruik maakt van de Baljuwlaan, vinden de werkzaamheden tegelijkertijd plaats.

Het verkeer zal door de werkzaamheden enige vertraging oplopen. Tijdens de gehele uitvoering van het project doet de gemeente haar uiterste best om de overlast voor omwonenden en ondernemers zoveel mogelijk te beperken.

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met de projectleider, Peter Koedood, telefoonnummer 14 0181 of per e-mail: gemeente@nissewaard.nl.