Asfalteren fietspad Hekelingseweg

Gemeente Nissewaard gaat eind september reconstructiewerkzaamheden uitvoeren aan het fietspad langs de Hekelingseweg. De projectgrenzen reiken van de Heemraadlaan tot aan de Dorpsstraat te Hekelingen.

Wat gaan we doen?

Het fietspad langs de Hekelingseweg is toe aan groot onderhoud. Het fietspad bestaat nu uit meerdere materialen en verschillende breedtes.

Om het fietspad het gewenste rijcomfort en uitstraling te geven, wordt het fietspad over de gehele lengte voorzien van rood asfalt en krijgt het overal breedte van 3 meter.

Tijdens de gehele uitvoering van het project doet de gemeente haar uiterste best om de overlast voor het gemotoriseerde verkeer over de Hekelingseweg zoveel mogelijk te beperken. Voor fietsers en voetgangers zal het fietspad in fasen worden afgesloten. Doorgang is niet mogelijk. Er wordt per fase een omleidingsroute ingesteld.

Hieronder de tekeningen voor de werkzaamheden.

Planning

De aannemer KWS start op 28 september met de werkzaamheden. Het fietspad wordt in 3 fasen verdeeld. De eerste fase ligt tussen de Heemraadlaan en De Schouw. Het gehele project is begin december 2020 gereed.

Update 15 oktober 2020

Het eerste gedeelte van het fietspad langs de Hekelingseweg is geasfalteerd. Dit is het gedeelte tussen de Schouw en de Heemraadlaan. Het fietspad wordt vrijdagmiddag 16 oktober opengesteld.

Zaterdag 17 oktober gaat de aannemer KWS het 2e gedeelte, tussen de Schouw en de Meeldijk, opbreken. Er wordt hiervoor een nieuwe omleiding ingesteld via de Meeldijk-Krekelveen-De Schouw.

Helaas lopen we door de weersomstandigheden 2 dagen achter op de planning.

Bekijk hieronder de planning.

Bewonersbrieven

Er zijn nog geen bewonersbrieven verstuurd.

Heeft u vragen?

Als u vragen heeft over dit project, dan kunt u contact opnemen met één van de gebiedsmanagers van de aannemer KWS, de heer Pieter Faber, pfaber@kws.nl, of de heer Ad Robbemondt, arobbemondt@kws.nl, via naar telefoonnummer (06) 25 73 58 70.