Reconstructie Eikenlaan, Beukenlaan, Iepenlaan

De Eikenlaan, Beukenlaan en Iepenlaan in de wijk Groenewoud in Spijkenisse worden gereconstrueerd. De werkzaamheden voor het project zijn begin 2019 gestart. Het werk wordt in meerdere fasen uitgevoerd. Voor aanvang van iedere fase informeert aannemer KWS de bewoners met een informatiebrief. In de planning en brieven staat wanneer welke straat aan de beurt is.

Plangebied Eikenlaan

[bekijk grote afbeelding]

Wat gaan we doen?

Uit de gemeentelijke weginspectie is naar voren gekomen dat de Eikenlaan, Beukenlaan en Iepenlaan toe zijn aan een grote reconstructie. Deze lanen krijgen een grote herinrichting waardoor de sfeer in de wijk opknapt en de verkeersveiligheid toeneemt.

Het plangebied bestaat uit de hele Eikenlaan, Beukenlaan en Iepenlaan. Het uitgangspunt van het ontwerp is het bevorderen van de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de wijk. Er komt meer ruimte voor het comfort van fietsers en voetgangers. De verhoging en verbetering van de beeldkwaliteit (minder verharding, meer groen) is van belang. Een sfeer met een groene uitstraling en gebruik van hoogwaardige materialen.

De Eikenlaan is opgesplitst in een westelijk-, midden- en oostelijk deel. Het westelijk- en oostelijk deel krijgen een smallere rijweg van asfalt met fietssuggestiestroken. Voor het middendeel is bij de scholen gekozen voor een zogenaamde 'shared space' inrichting. Hier worden extra maatregelen getroffen om de aandacht op de schoolomgeving te vestigen. De afwijkende bestrating, de drempelconstructie en de attentiepalen geven aan de automobilist aan dat ze hier een schoolomgeving passeren.

De Beukenlaan krijgt een beter georganiseerde inrichting met een 30 km gebied. De Iepenlaan wordt omgevormd naar een fietsstraat.

De nieuwe inrichting kunt u hieronder bekijken.

Beheer en onderhoud achterpaden

De achterpaden zijn niet in eigendom van de gemeente, maar in eigendom van de bewoners zelf. Deze paden kunnen door de jaren heen verzakken en daardoor een slechte afwatering krijgen. In de praktijk komt het erop neer dat het onderhoud van een klein stukje pad erg lastig is. Het is makkelijker en goedkoper om dit samen met buren te doen. Tijdens een herstrating kunt u zelf afspraken maken met de aannemer over het herstellen van de achterpaden. De kosten zijn dan meestal een stuk lager dan wanneer het straatwerk apart opengebroken moet worden. Lees meer hierover in de bijlage hieronder.

Planning

De werkzaamheden aan de Eikenlaan zijn eind januari 2019 gestart. De oplevering stond gepland voor februari 2020, maar de Iepenlaan en Eikenlaan zijn naar verwachting al in augustus afgerond. Daarna is de Beukenlaan aan de beurt. Informatie over de bereikbaarheid van de straten vindt u in de bewonersbrieven. Het werk wordt in meerdere fasen uitgevoerd. Voor aanvang van iedere fase informeert aannemer KWS de bewoners met een brief. In het faseringsplan ziet u wanneer uw straat aan de beurt is. In de tekeningen staan de afzettingen aangegeven.

Bewonersbrieven

Meer weten of vragen?

Wilt u meer weten over de werkzaamheden of de planning? Aannemer KWS is het eerste aanspreekpunt voor bewoners tijdens de uitvoering. Zij zijn dagelijks op locatie aanwezig voor uw vragen of klachten. U bent ook elke vrijdag tussen 10:00 en 11:00 welkom op het spreekuur in de keet aan de Eikenlaan. Deze staat op de parkeerplaats tegenover de Mgr. Bekkerschool. U kunt ook mailen via Eikenlaan@kws.nl. Voor gemeentelijke zaken kunt u mailen via gemeente@nissewaard.nl of bellen met 0181 - 696969.

Download de KWS app

Voor actuele informatie en updates van de werkzaamheden kunt u de KWS app (IOS of ANDROID) downloaden (zie ook de QR-codes hieronder). Zoek op project ‘Herinrichting Eikenlaan e.o.’ en vink deze aan als favoriet door op het sterretje te klikken. De KWS houdt inwoners iedere week op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de straat.

IOS IOS
ANDROID ANDROID