Reconstructie Neckarstraat

De Neckarstraat en omgeving in de wijk Schenkel wordt gereconstrueerd. De werkzaamheden voor het project zijn gestart in november 2018. De bestrating wordt samen met het groen, de verlichting en de speelmogelijkheden tegelijk aangepakt. Het plangebied bestaat uit de Neckarstraat, Saarhof, Mainstraat, Ahrstraat, Wupperpad, Kyllstraat, evenzijde Rijnlaan en het voet-/fietspad Hudsonpad.

Neckarstraat

[bekijk grote afbeelding]

Wat gaan we doen?

In 2016 bleek uit de gemeentelijke weginspectie dat de huidige bestrating van de Neckarstraat en omgeving toe is aan herstraten. De gemeente heeft besloten om de openbare ruimte integraal en duurzaam op te knappen. Ook het groen, de verlichting en de speelmogelijkheden worden tegelijk aangepakt. Vanuit de rioolinspectie bleek dat de riolering in het plangebied nog in goede staat is en niet vervangen hoeft te worden. Het plangebied bestaat uit de Neckarstraat, Saarhof, Mainstraat, Ahrstraat, Wupperpad, Kyllstraat, evenzijde Rijnlaan en het voet-/fietspad Hudsonpad. In het definitief ontwerp kunt u de nieuwe inrichting bekijken en de plaatsing van het nieuwe groen.

Planning

Het project is aanbesteed. Het aannemingsbedrijf D.C. Molendijk B.V. voert de werkzaamheden uit. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd en zijn gestart in november 2018. Een week voor aanvang van iedere fase worden omwonenden door de aannemer geïnformeerd over de werkzaamheden.

De werkzaamheden in de verschillende fasen kunt u hieronder downloaden.

Bewonersbrieven

Meer weten of vragen?

Als u vragen heeft over dit project dan kunt u contact opnemen met de projectleider van de gemeente Nissewaard, de heer R. van der Ploeg. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 140181 of r.ploeg@nissewaard.nl.