Reconstructie Schaduwgras

Gemeente Nissewaard gaat begin september reconstructiewerkzaamheden uitvoeren op een gedeelte van de Schaduwgras te Spijkenisse. De projectgrenzen reiken van de Schaduwgras nr. 79 tot aan de kruising Schaduwgras-Raaigras. De zijwegen, uitkomend op de Schaduwgras, vallen buiten de projectgrenzen.

Wat gaan we doen?

De huidige straat is toe aan groot onderhoud, daarom wordt de bestrating vernieuwd van zowel de rijweg als het trottoir. Eveneens worden de bestaande bomen verwijderd en worden er nieuwe bomen teruggeplaatst. De nieuwe bomen worden voorzien van wortelschermen om opdruk van de bestrating en ingroei van de wortels tegen te gaan. Het nieuwe straatprofiel krijgt dezelfde uitstraling als de Buntgras. Op de weg worden fietssuggestiestroken aangebracht. Ter hoogte van de fietsoversteek wordt er een drempel met zebrapad geplaatst en ter hoogte van de Fioringras wordt een verkeersdrempel aangelegd. De bushaltes worden voorzien van hogere trottoirbanden, wat het instappen moet vergemakkelijken.

Om hierbij de wensen mee te nemen van omwonenden, is er in februari 2020 een inloopbijeenkomst georganiseerd. Tijdens de gehele uitvoering van het project doet de gemeente haar uiterste best om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken.

Tekeningen

Planning

De Schaduwgras is vanaf 23 oktober 2020 weer open voor verkeer. De aannemer is klaar met de bestratingswerkzaamheden. Tussen 9 november en 13 november 2020 (week 46) worden de bomen en struiken geplant.

Op de onderstaande kaart kunt u zien om welk gebied het gaat en wanneer dit gebied wordt aangepakt. 

Bewonersbrieven en bijeenkomst

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over de werkzaamheden of de planning? Neem dan even contact op met de gemeente.