Sterrenkwartier Hoog

Nissewaard werkt samen met Maasdelta Groep aan de vernieuwing van de wijk Sterrenkwartier Hoog. De plannen worden in 4 fasen tussen 2018 en 2023 uitgevoerd. In totaal worden 688 flatwoningen gesloopt. Daarvoor in de plaats komen 400 nieuwe huur- en koopwoningen. De eerste fase van deze herontwikkeling heet 'Stella Nova' met 79 woningen.

StellaNova

[bekijk grote afbeelding]

Wat gaan we doen?

Het terrein van fase 1 is geƫgaliseerd en het riool en de bouwwegen zijn aangelegd.

De eerste fase van deze herontwikkeling wordt uitgevoerd door ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep. Onder de projectnaam Stella Nova bouwen zij 79 woningen. De 28 koopwoningen (in 4 typen) zijn in de verkoop. De 51 huurwoningen worden te zijner tijd door Woningcorporatie Maasdelta verhuurd. Op stellanova-spijkenisse.nl kunt u bekijken welke woningen beschikbaar zijn. De bouw van de woningen van fase 1 is gestart.

Een uitgebreid overzicht van de werkzaamheden leest u in het persbericht Nieuwbouw Stella Nova in Sterrenkwartier Hoog van start.

Fase 1: Stella Nova telt 79 woningen Fase 1: Stella Nova telt 79 woningen

Partijen zijn gestart met de voorbereidingen voor fase 2.

Planning

In februari t/m medio april 2020 is het terrein van fase I bouwrijp gemaakt. Ook zijn de kabels en leidingen aangelegd. De heiwerkzaamheden zijn op 18 mei gestart. Voor fase 2 is de verwachte sloop van de woningen het 2e kwartaal 2021. In het 4e kwartaal start de bouw van de woningen. Kijk voor een uitgebreide planning in de PDF hieronder.

Bewonersbrieven

Op 23 januari is een inloopbijeenkomst geweest met belangstellenden voor de herinrichting van de buitenruimte. Men kon de concepttekening bekijken en hierop reageren. Alle opmerkingen worden nu geĆÆnventariseerd. Mensen die tijdens deze avond hun gegevens hebben achtergelaten ontvangen een reactie van de gemeente. Bewonersbrieven kunt u hieronder nalezen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen? Neem dan contact op met de gemeente.