Vernieuwing Sterrenkwartier Hoog

Nissewaard werkt samen met Maasdelta Groep aan de vernieuwing van de wijk Sterrenkwartier Hoog. De plannen worden in 4 fasen tussen 2018 en 2023 uitgevoerd. In totaal worden 688 flatwoningen gesloopt. Daarvoor in de plaats komen 400 nieuwe huur- en koopwoningen. De eerste fase van deze herontwikkeling heet 'Stella Nova' met 79 woningen.

StellaNova

[bekijk grote afbeelding]

Wat gaan we doen?

De gemeente heeft Verheij Infra opdracht gegeven om het terrein van fase 1 bouwrijp te maken. Het terrein van fase 1 is geëgaliseerd en het riool en de bouwwegen zijn aangelegd.

De eerste fase van deze herontwikkeling wordt uitgevoerd door ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep. Onder de projectnaam Stella Nova bouwen zij 79 woningen. De 28 koopwoningen (in 4 typen) zijn in de verkoop. De 51 huurwoningen worden te zijner tijd door Woningcorporatie Maasdelta verhuurd. Op stellanova-spijkenisse.nl kunt u bekijken welke woningen beschikbaar zijn.

Een uitgebreid overzicht van de werkzaamheden leest u in het persbericht Nieuwbouw Stella Nova in Sterrenkwartier Hoog van start.

Fase 1: Stella Nova telt 79 woningen Fase 1: Stella Nova telt 79 woningen

Planning

In februari t/m medio april 2020 is het terrein van fase I bouwrijp gemaakt. Ook zijn de kabels en leidingen aangelegd. De heiwerkzaamheden zijn op 18 mei gestart. Voor fase 2 is de verwachte sloop van de woningen het 2e kwartaal 2021. In het 4e kwartaal start de bouw van de woningen. Kijk voor een uitgebreide planning in de PDF hieronder.

Bewonersbrieven

Op 23 januari is een inloopbijeenkomst geweest met belangstellenden voor de herinrichting van de buitenruimte. Men kon de concepttekening bekijken en hierop reageren. Alle opmerkingen worden nu geïnventariseerd. Mensen die tijdens deze avond hun gegevens hebben achtergelaten ontvangen een reactie van de gemeente. Bewonersbrieven kunt u hieronder nalezen.

2 download_mb_postfix_text

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen? Neem dan contact op met de projectleider van de gemeente, Dhr. L. Prins via telefoonnummer 0181 - 696387. Heeft u een vraag of klacht over de bouw(plaats) of verkeersituatie? Neem dan contact op met de uitvoerder van Stella Nova via 0184 - 495495.