Over deze website

Dit is de officiële website van de gemeente Nissewaard. De gemeente is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website en doet er alles aan deze actueel, juist en toegankelijk te houden. Komt u iets tegen dat niet correct is of verouderd? Kunt u formulieren of andere documenten niet downloaden of heeft u suggesties voor verbetering? Laat het ons weten via redactie@nissewaard.nl.

De gemeente Nissewaard hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Informatie over uw bezoek aan de gemeentesite www.nissewaard.nl wordt slechts gebruikt ter ondersteuning van technische en statistische doeleinden en nooit ter identificatie van individuele personen. De informatie die u ons zelf verstrekt (bijvoorbeeld voor een informatieverzoek of het aanvragen van producten en diensten) wordt alleen gebruikt voor de afhandeling van uw aanvraag of reactie en in het kader daarvan voor een eventuele informatie-uitwisseling met derden. De gegevens worden daarna overeenkomstig de eisen van de Archiefwet bewaard of vernietigd. Om uw privacy te beschermen, geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De AVG geldt ook voor persoonsgegevens die verwerkt worden via deze website.

Bezoekersstatistieken

De gemeente verzamelt automatisch gegevens over het bezoek aan en het gebruik van deze website. Deze informatie (bijvoorbeeld IP-adressen) wordt gebruikt voor bezoekersstatistieken en om eventuele technische problemen op te lossen. De gemeente gebruikt deze gegevens nooit om individuele bezoekers te identificeren. De gemeente maakt gebruik van Google Analytics. Hiermee monitoren wij het gebruik van deze website. Aan de hand van de gegevens kan de gemeente de online dienstverlening optimaliseren.

Gebruik van DigiD

Voor een aantal online diensten heeft u een DigiD nodig. Met uw persoonlijke DigiD kunt u zich identificeren op websites van de overheid. Zo weten overheidsinstellingen dat ze echt met u te maken hebben en wordt mogelijke fraude met uw persoonsgegevens voorkomen. Kijk voor meer informatie op DigiD.nl.

Tenzij anders vermeld is op de content van deze website de Creative Commons Zero verklaring (CC0) van toepassing. Dit betekent dat hergebruik van de inhoud van deze site is toegestaan, met uitzondering van items waarin staat dat daarop een auteursrechtelijke uitzondering van toepassing is. De volgende rechten worden door Creative Commons Zero verklaring niet gewijzigd en blijven dus van kracht:

 • Octrooirechten en merkrechten.
 • De rechten van anderen, ofwel op onderdelen van deze website ofwel op de wijze waarop de website wordt gebruikt, zoals het portretrecht of privacyrecht.

Zoek je informatie die op de website heeft gestaan? Gebruik dan ons webarchief. De online formulieren werken niet vanuit het archief.

Je kunt op twee manieren zoeken:

 1. Via de kalender in de grijze balk links
 2. Via de zoekfunctie. In de grijze balk kun je zoeken op een trefwoord. Je krijgt dan een overzicht van de pagina's waarop dat trefwoord heeft gestaan. Achter ieder zoekresultaat staat een klein kalendertje. Wanneer je daarop klikt, zie je op welke dag deze pagina op de website is geplaatst en eventueel is gewijzigd.

Lukt het je niet om te zoeken in het webarchief? Neem dan contact op met redactie@nissewaard.nl.

Een zwakke plek in het ICT-systeem van de gemeente Nissewaard kunt u via onderstaande knop melden aan de Chief information security officer (CISO) van de gemeente. Meld de kwetsbaarheid voordat u dit aan de buitenwereld kenbaar maakt. Zo kan de gemeente eerst maatregelen treffen. Dit heet Responsible Disclosure. De gemeente vindt de veiligheid van deze website heel belangrijk. Wij scannen en testen de website regelmatig om zwakke plekken te vinden. Ondanks onze zorg voor de beveiliging kan het voorkomen dat er toch een zwakke plek is ontstaan. Heeft u een zwakke plek gevonden op www.nissewaard.nl? Laat het ons in elk geval weten, zodat we zo snel mogelijk maatregelen kunnen nemen. We werken graag met u samen om de veiligheid van onze website te verbeteren. Wij nemen uw melding altijd serieus en onderzoeken elk vermoeden van een kwetsbaarheid.

Waar u aan moet denken bij het melden

Als u een melding doet van een kwetsbaarheid in ons ICT-systeem, denk dan aan de volgende zaken:

 • Geef voldoende informatie om het probleem te reproduceren. Zo kan de gemeente het probleem zo snel mogelijk oplossen. Meestal is het IP-adres of de URL van het getroffen systeem en een omschrijving van de kwetsbaarheid voldoende. Bij ingewikkeldere kwetsbaarheden kan meer nodig zijn.
 • Laat contactgegevens (e-mailadres of telefoonnummer) achter zodat de gemeente met u contact kan opnemen.
 • Doe de melding zo snel mogelijk na ontdekking van de kwetsbaarheid.
 • Deel de informatie over het beveiligingsprobleem niet met anderen totdat het is opgelost.
 • Ga verantwoordelijk om met de kennis over het beveiligingsprobleem. Verricht geen handelingen die verder gaan dan wat nodig is om het beveiligingsprobleem aan te tonen.

Voldoet u bij uw melding aan deze voorwaarden? Dan verbindt de gemeente Nissewaard geen juridische consequenties aan de melding.


Maak geen misbruik van een zwakke plek in een ICT-systeem

Als u een kwetsbaarheid ontdekt, maak hier dan geen misbruik van. Bijvoorbeeld door:

 • malware te plaatsen;
 • gegevens in een systeem te kopiëren, wijzigen of verwijderen (een alternatief hiervoor is een directory listing maken van een systeem);
 • veranderingen aan te brengen in het systeem;
 • herhaaldelijk toegang te verkrijgen tot het systeem of de toegang te delen met anderen;
 • gebruik te maken van het zogeheten ‘bruteforcen’ van toegang tot systemen;
 • gebruik te maken van denial-of-service of social engineering.
Wat de gemeente Nissewaard doet na uw melding

Heeft u een melding gedaan van een zwakke plek in een ICT-systeem? De gemeente Nissewaard behandelt deze melding als volgt:

 • De gemeente houdt u als melder op de hoogte van de voortgang van het oplossen van het probleem.
 • De gemeente lost het beveiligingsprobleem zo snel mogelijk. De gemeente zal samen met u bepalen of en hoe over het gemelde probleem wordt bericht. Berichtgeving vindt pas plaats nadat het probleem is opgelost.

De gemeente behandelt uw melding vertrouwelijk. De gemeente deelt persoonlijke gegevens niet zonder toestemming van u met derden. Behalve als dit wettelijk of door een rechterlijke uitspraak verplicht is. De gemeente kan, als u dat wilt, uw naam vermelden als de ontdekker van de gemelde kwetsbaarheid.

Het webteam van de gemeente Nissewaard beheert deze website. U kunt per mail contact opnemen met het webteam via redactie@nissewaard.nl.