Groene tuinen en balkons

Een groene buitenruimte is een heerlijke plek om te genieten van de buitenlucht; even een momentje voor uzelf, of lekker bijkletsen met familie en vrienden. In de zomer blijft uw groene buitenruimte ook nog eens veel koeler dan wanneer er geen groen aanwezig is. En naast deze fijne plek voor uzelf, helpt u ook de natuur een handje om gezond te blijven.

Heeft u al een groene tuin en wilt u weten wat u er nog aan kunt verbeteren? Of wilt u eerst meer weten voordat u de tuin of het balkon gaat vergroenen? Vind op deze pagina tips, tricks en inspiratie over groene tuinen, balkons en dak(terrass)en en help mee om Nissewaard weer een klein beetje groener te maken.

Heeft u een woning zonder voortuin, maar wilt u wel meer groen in de straat? Denk dan eens aan een geveltuintje. Met een paar extra planten en bloemen, kunt u uw buurt nóg gezelliger maken. Lees meer
Op 30 oktober 2023 rijdt de Tegeltaxi voor het eerst door Nissewaard. Als dank voor het vergroenen van uw tuin, haalt deze taxi uw tegels voor u op. Meld tot 22 oktober uw tegels aan! Lees meer
Groene tuinen, balkons of dak(terrass)en hebben veel voordelen! Lees meer
Hier vindt u tien tips om lekker aan de slag te gaan met uw groene tuin. Lees meer
Nissewaard verduurzamen doen we samen. Daarom zijn wij het initiatief Wij.Doen.Groen. gestart. We nodigen iedereen uit om bij te dragen. Deel uw duurzaamheidsinitiatief of bekijk de andere initiatieven en lees het laatste nieuws rondom duurzaamheid. Lees meer
Bij verschillende buurtinitiatieven deelt de gemeente een aantal gratis planten of bijenhotels uit om u en uw buren te helpen de buitenruimte groen in te richten. Lees meer
1 2 > >>

Subsidies en leningen

Kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken om die groene tuin aan te leggen? Kijk dan met de subsidiecheck van het Duurzaam Bouwloket of u een lening of subsidie kunt aanvragen voor uw groene plannen.

Bekijk ook de subsidie voor een groen dak waarmee de aanschaf van een groen dak een stuk betaalbaarder wordt. Daarnaast heeft Waterschap Hollandse Delta dit jaar een nieuwe stimuleringsregeling voor groene projecten.

Laat weten hoe u over groene tuinen en balkons denkt

Hoe denkt u over uw (groene) tuin, dakterras of balkon? Zou u het anders willen of kan de gemeente u ergens mee helpen? Wij horen graag van u of u een groene tuin heeft, of dat u ervoor open staat om uw buitenruimte te vergroenen of juist liever niet.

Uw input is van onschatbare waarde, omdat het ons helpt om beter inzicht te krijgen in wat onze inwoners belangrijk vinden als het gaat om groene tuinen, dakterrassen en balkons. Zo kunnen wij initiatieven ontwikkelen die aansluiten bij uw behoeften en wensen.

Neem alstublieft een paar minuten de tijd om de vragenlijst in te vullen met slechts één klik op de knop hieronder. Dank u wel!