Groene tuinen en balkons

Een groene buitenruimte is een heerlijke plek om te genieten van de buitenlucht; even een momentje voor uzelf, of lekker bijkletsen met familie en vrienden. In de zomer blijft uw groene buitenruimte ook nog eens veel koeler dan wanneer er geen groen aanwezig is. En naast deze fijne plek voor uzelf, helpt u ook de natuur een handje om gezond te blijven.

Heeft u al een groene tuin en wilt u weten wat u er nog aan kunt verbeteren? Of wilt u eerst meer weten voordat u de tuin of het balkon gaat vergroenen? Vind op deze pagina tips, tricks en inspiratie over groene tuinen, balkons en dak(terrass)en en help mee om Nissewaard weer een klein beetje groener te maken.

Groene tuinen, balkons of dak(terrass)en hebben veel voordelen! Lees meer
Hier vindt u tien tips om lekker aan de slag te gaan met uw groene tuin. Lees meer
Nissewaard verduurzamen doen we samen. Daarom zijn wij het initiatief Wij.Doen.Groen. gestart. We nodigen iedereen uit om bij te dragen. Deel uw duurzaamheidsinitiatief of bekijk de andere initiatieven en lees het laatste nieuws rondom duurzaamheid. Lees meer
Bij verschillende buurtinitiatieven deelt de gemeente een aantal gratis planten of bijenhotels uit om u en uw buren te helpen de buitenruimte groen in te richten. Lees meer

Subsidies en leningen

Kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken om die groene tuin aan te leggen? Kijk dan met de subsidiecheck van het Duurzaam Bouwloket of u een lening of subsidie kunt aanvragen voor uw groene plannen.

Bekijk ook de subsidie voor een groen dak waarmee de aanschaf van een groen dak een stuk betaalbaarder wordt. Daarnaast komt Waterschap Hollandse Delta dit jaar nog met een nieuwe stimuleringsregeling.