Reform Gypxel tegel

In het stadhuis is nu de eerste versie van de REform Gypxel tegel te bewonderen. Deze tegels kunnen met klittenband op de muur worden geplakt in elk patroon dat gewenst is. Een wand vol zorgt ervoor dat het geluid in de ruimte gedempt wordt, waardoor de ruimte minder galmt en fijner is om in te werken. En het mooie is: dit slimme tegeltje is gemaakt van materialen die anders in de afvalbak waren beland!

REform

Hoe is dit ontstaan? Het begon allemaal tijdens de Bluecity Circular Challenge in 2022. Hier werkte Snehal Hannurkar met haar team aan een oplossing om de afvalstroom gips een nieuw leven te geven. Haar eigen idee voor deze afvalstroom was de Gypxel-tegel. Met onder andere dit idee haalde haar team de tweede plaats in de challenge.

Snehal ontwikkelde de Gypxel-tegel verder na de challenge, omdat ze vastbesloten was om haar concept de wereld in te brengen. Hieruit is REform ontstaan, haar eigen bedrijfje met nu het eerste product: de REform Gypxel Tegel.

Snehal Hannurkar

Om het product te maken, heeft Snehal de materialen gips, schapenwol en tweedehands textiel verzameld bij haar partners. Daarna heeft ze Voorne Putten Werkt intensief ondersteund in het productieproces van de tegel. Dit alles leidde tot het moment dat haar droom voor het eerst werkelijkheid werd: een wand vol REform Gypxel tegels. De gemeente Nissewaard ondersteunt haar namelijk door de eerste klant te zijn. Sinds 10 juli 2024 is er een muur met REform Gypxel Tegels te bewonderen in het gemeentehuis.

De REform Gypxel tegel

Leer in deze video alles over deze mooie akoestische tegel.