Wie is energiecoach Rob?

U wilt uw energierekening verlagen? Rob de energiecoach helpt! De energieprijzen rijzen de pan uit. Dat merkt iedereen in zijn portemonnee. De gemeente Nissewaard wil de inwoners niet in de kou laten staan en helpt graag om uw energierekening flink te verlagen. Vraag advies aan onze energiecoach!Heeft u een vraag of wilt u een afspraak inplannen? Mail naar energiecoach@nissewaard.nl of bel 0181 442 855.

Onze energiecoaches geven u gratis en persoonlijk energieadvies. Zo kunt u makkelijk beginnen met energie besparen. U krijgt tips om snel aan de slag te gaan. Vaak zijn het maar kleine aanpassingen die al een groot verschil maken. Iets simpels als andere verlichting of uw bank een stukje van de verwarming zetten, kan al veel schelen. Onze energiecoaches weten er alles van en vertellen u er graag over.

Advies op maat voor uw huis

Onze energiecoach Rob of een van onze andere energiecoaches komen graag bij u langs voor een adviesgesprek. Ze lopen samen met u door uw huis en kijken wat er allemaal mogelijk is. Liever (beeld)bellen? Dat kan natuurlijk ook! Tijdens het adviesgesprek geven onze coaches tips over energiebewust besparen. Aan het einde van het gesprek ontvangt u een persoonlijk adviesrapport met tips en een inschatting van de besparing in euro’s.

Rob komt langs bij huishoudens uit alle lagen van de bevolking met ieder een eigen motivatie. “Zo heeft de ene Nissewaarder zorgen over zijn torenhoge energierekening en zoekt hij naar gratis oplossingen om de rekening te verlagen. De ander wil meer informatie over zonnepanelen.” Het valt Rob op dat mensen zo open zijn over hun energieverbruik. “En dat is fijn. Hoe meer inzicht ik krijg in het energieverbruik, hoe beter ik kan helpen.”

Goede dosis humor

Een goede dosis humor maakt altijd onderdeel uit van de adviesgesprekken van de energiecoach. “Het gesprek moet voor beide partijen leuk zijn. Ik kom niet langs om oordelen te vellen of mensen de les te lezen. Ik schets alleen hoe het anders zou kunnen. De keuze is uiteraard aan de bewoner zelf.”

Rob is over de vloer geweest bij mensen die niet weten waarom hun energierekening hoog is. “Een reden hiervan kan zijn dat een apparaat behoorlijk wat energie vreet. Met een energiemeter kun je eenvoudig het verbruik van apparatuur meten. Zo kan een oude koelkast vervangen worden door een energiezuinig model.”

Ledlampen

Rob adviseert Nissewaarders over hun energieverbruik, maar hoe duurzaam is Rob zelf? "Er zijn in mijn huis alleen nog maar ledlampen te vinden. Gloeilampen en halogeenlampen zijn de deur uit.” Hij zegt daarbij eerlijk: “Het duurt even voordat je aan de slag gaat, maar het levert zoveel op. Echt de moeite waard.” En niet alleen thuis, ook op het werk is hij ermee bezig. Zo pakt hij minder vaak de auto en meer de fiets. Al doet hij dat ook voor zijn gezondheid.

Rob luistert graag naar mensen en probeert te helpen waar hij kan. “Ik was laatst nog op huisbezoek bij iemand die meer geld kwijt was aan de energierekening dan aan de hypotheek. Ik kan niet alle problemen oplossen, maar we kunnen wel samen kijken naar mogelijke besparingen.”

Energiecoach Rob aan tafel met een klant