Het Circulair Loket Zuid-Holland
Wil je circulair ondernemen? Dan is jouw doel om (bijna) geen afval meer te maken met jouw bedrijf. Je zoekt naar manieren om jouw afval, of het afval van andere bedrijven opnieuw te gebruiken. Kan je er iets van maken, waardoor je het niet weg hoeft te gooien? En de volgende vraag is: mag je er zomaar iets anders van maken? Er bestaan namelijk veel regels en wetten die jouw ideeën kunnen tegenhouden. En dat is natuurlijk jammer!
Hier ben je op de goede plek voor antwoorden op jouw vragen. Het Circulair Loket is namelijk het startpunt voor vragen over ondernemen zonder afval. Circulair ondernemen dus. Stel hier jouw vragen over de regels en administratie van jouw duurzame idee.
Je krijgt gratis advies van de specialisten van de Zuid-Hollandse omgevingsdiensten. Hierdoor kan je veel tijd besparen. Je hoeft namelijk niet eindeloos te zoeken naar de kloppende regels en wetten. Zo kun jij je je bezig zijn met ondernemen en het verschil maken.
Het loket is er voor alle ondernemers en verenigingen in Zuid-Holland. Als je minder afval wilt maken met jouw bedrijf, kan je alle vragen stellen. Van kleine start-ups tot aan grote organisaties.
Heb je nog geen plan geschreven, maar ben je wel benieuwd naar wat er mogelijk is? Of ben je juist heel ver met je plannen en heb je advies nodig over een ingewikkelde situatie? Mail dan naar het Circulair Loket.
Simpel. Stuur een mail naar circulairloket@dcmr.nl(Verwijst naar een e-mailadres) met de volgende gegevens:
- Voor- en achternaam
- Naam van het bedrijf
- (Geplande) locatie van het bedrijf
- Telefoonnummer
- Jouw vraag
De vraag die je stelt, komt uit bij DCMR Milieudienst Rijnmond. Daar staat een specialist voor je klaar die jou verder kan helpen. De specialist helpt met het vinden van de juiste toestemming of antwoorden. Komt deze specialist er niet uit? Dan stuurt hij de vraag door naar iemand die erbij kan helpen.
Soms duurt het antwoord op je vraag dus langer dan andere keren. Daarom krijg je meteen te horen hoelang het zal duren om antwoord te geven op jouw vraag.
Een wereld zonder afval: dat is het doel van de Provincie Zuid-Holland. Gemeente Nissewaard werkt hier ook graag aan mee. Hoe veranderen we afval van het ene bedrijf in een stof die een ander bedrijf juist heel goed kan gebruiken? Dat is een grote uitdaging.
En er zijn nog meer uitdagingen. De wetten en regels in Nederland werken niet goed voor een wereld zonder afval. Eigenlijk is bijna alles gemaakt om weg te gooien en om afval te verbranden. Daardoor is het extra moeilijk om als ondernemer afval te gebruiken en niet te weg te gooien.
Voor ondernemers kost het dus veel tijd om uit te zoeken wat de regels zijn. Erg jammer, want die tijd kunnen zij beter gebruiken voor hun talenten: ondernemen en de wereld beter maken. Daarom is er het Circulair Loket.
Het Circulair Loket is een samenwerking tussen de provincie en specialisten;
- Provincie Zuid-Holland(Verwijst naar een externe website)
- BlueCity(Verwijst naar een externe website)
- De vijf Zuid-Hollandse omgevingsdiensten
- De Zuid-Hollandse gemeenten
Zij helpen ondernemers met alle regels en acties nodig zijn bij circulair ondernemen. Met de vragen die zij ontvangen van de ondernemers, gaan ze ook naar de overheid. Zo proberen ze de regels ook makkelijker te maken in de toekomst.