Jongerenpunt Nissewaard
Ben jij tussen de 16 en 27 jaar en heb je vragen over leren, werken of geldzaken? Bij Jongerenpunt Nissewaard staan we klaar om jou te helpen met deze vragen. Of je nu op zoek bent naar je eerste baan, twijfelt over welke opleiding het beste bij je past of zorgen hebt over geld. Wij zijn er voor je en onze hulp is gratis. Bel, app, mail of kom langs bij het Jongerenpunt Nissewaard.
Het Jongerenpunt Nissewaard is er voor jou als je hulp zoekt bij bijvoorbeeld de volgende situaties:
- Ik wil (weer) een opleiding volgen
- Ik wil leren en werken
- Ik zoek werk
- Ik volg een opleiding en ik heb te weinig inkomen
- Ik heb (tijdelijk) geen inkomen
- Ik heb geldzorgen/schulden
Heb jij een andere vraag over leren, werken of geldzaken? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken hoe we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Vind je het spannend om zelf contact op te nemen? Geen probleem. Jouw ouders of begeleider mogen ook contact opnemen met het Jongerenpunt Nissewaard.
Jij of je ouders kunnen op verschillende manieren contact opnemen:
- Kom langs zonder afspraak in de hal van het stadhuis op de Raadhuislaan 106 in Spijkenisse. Meld je aan via de aanmeldzuil in de hal en wacht tot iemand van het Jongerenpunt Nissewaard je komt halen. De openingstijden zijn:
- Dinsdag van 13.00 tot 16.30 uur
- Woensdag van 9.30 tot 12.30 uur
- Lukt het niet om langs te komen tijdens de openingstijden? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we naar andere mogelijkheden.
- Bel, sms of stuur een WhatsAppbericht naar: 06 39 66 35 78(Verwijst naar een telefoonnummer). Je kan ons de hele dag door appen, maar wij reageren van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren.
- Stuur een e-mail naar: jongerenpunt@nissewaard.nl(Verwijst naar een e-mailadres).
Bij het eerste contact bespreek je jouw situatie of vragen met een medewerker van het Jongerenpunt. Dit gesprek is vertrouwelijk. De medewerker van het Jongerenpunt is voorlopig jouw contactpersoon. Samen kijken jullie naar wat jij nodig hebt. Het kan zijn dat jullie bijvoorbeeld samen een plan van aanpak maken. Afhankelijk van jouw vraag of situatie is het ook mogelijk dat je wordt doorverwezen naar een collega binnen de gemeente of naar één van de partners waarmee de gemeente samenwerkt. Zij helpen jou dan verder.
Het Jongerenpunt Nissewaard werkt samen met andere organisaties om jou zo goed mogelijk te helpen. Dit noemen we partners. De belangrijkste zijn:
- Voorne-Putten Werkt(Verwijst naar een externe website)
- Stichting MEE(Verwijst naar een externe website)
- Kwadraad(Verwijst naar een externe website)
- Stichting JOZ (Jongerenwerk op Zuid)(Verwijst naar een externe website)
- Preventieteam armoede en schulden
- Thuis in Nissewaard(Verwijst naar een externe website) (voor andere vragen dan leren, werken of geldzaken)
- DigiTaalhuis(Verwijst naar een externe website)
- Informatiepunt Digitale Overheid(Verwijst naar een externe website)
Ook interessant voor jou
Heb je geldzorgen of wil je hulp met bijvoorbeeld het op orde krijgen van je financiën? Lees hier meer over op de pagina Hulp bij geldzorgen.
Voor verschillende situaties of levensfases is het mogelijk een Online Geldplan op te stellen. Een geldplan helpt bij verschillende levensgebeurtenissen zoals een scheiding, werkloosheid of het bereiken van de 18-jarige leeftijd. Het helpt je om mogelijke acties in kaart te brengen.
Heb je geen werk of heb je samen met jouw eventuele partner te weinig inkomen om rond te komen? Dan kom je misschien in aanmerking voor een uitkering. Kijk op de pagina Bijstandsuitkering voor meer informatie.
Heb je schulden? En zoek je naar een oplossing? De gemeente biedt hulp bij het aanpakken van schulden. Dit heet schuldhulpverlening. Wil je meer weten? Kijk op de pagina Schuldhulpverlening voor meer informatie.
Ben jij bijna 18 en wil je weten wat er voor jou gaat veranderen? Ga dan naar de pagina Bijna 18 en ontdek wat jij moet regelen en wat er voor jou verandert.
Als je studeert en niet kan bijverdienen vanwege een medische beperking, dan kan je in aanmerking komen voor een studietoeslag. Lees meer hierover op de pagina Studietoeslag.
Ben je op zoek naar werk? Voorne-Putten Werkt(Verwijst naar een externe website) is een werk- en ontwikkelbedrijf. Zij begeleiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk en helpen mensen bij het ontwikkelen en ontplooien van talenten en vaardigheden. Neem contact op met Voorne Putten Werkt en ontdek hoe zij jou kunnen helpen.
Werkcentrum Rijnmond is dé plek voor advies en hulp bij vragen over werk, werk vinden en houden, loopbaanontwikkeling en om- en bijscholing. Het werkcentrum is er voor werknemers, werkzoekenden en werkgevers. Neem contact op met Werkcentrum Rijnmond en ontdek hoe zij jou kunnen helpen.
Heb je een uitkering of om een andere reden recht op ondersteuning van de gemeente bij het vinden van werk? Misschien kan je gebruik maken van de praktijkroute. Kijk op de pagina Praktijkroute voor meer informatie.
Om te zorgen dat jouw kinderen goed worden opgevangen tijdens jouw werk, biedt de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst ondersteuning voor de kosten van geregistreerde opvang. Lees hier meer over op de pagina kinderopvangkosten.
Het DigiTaalhuis(Verwijst naar een externe website) bestaat uit verschillende (taal)organisaties die volwassenen uit Nissewaard helpen met de Nederlandse taal en de computer. In de Boekenberg is er een balie van DigiTaalhuis waar inwoners naar toe kunnen gaan als ze de Nederlandse taal niet goed kunnen lezen, schrijven of spreken.
Digidingen-desk(Verwijst naar een externe website) is een openbare website voor jongeren (14 tot en met 21 jaar) met informatie over het regelen van digitale overheidszaken. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van jouw eigen DigiD, het terugvragen van loonheffing, of het aanvragen van studiefinanciering of zorgtoeslag. Vind je het lastig om deze zaken zelf te regelen? Digidingen-desk biedt hulp bij het regelen van dit soort digitale zaken. Per thema vind je hier stappenplannen, video’s en hulpplekken.
Heb je vragen over zaken die je digitaal moet regelen met de overheid? Bijvoorbeeld het aanvragen van zorgtoeslag, een rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Het Informatiepunt Digitale Overheid(Verwijst naar een externe website) helpt je hier graag mee!
Thuis in Nissewaard(Verwijst naar een externe website) is het startpunt voor inwoners, jong en oud, voor vragen over vrije tijd en zelfstandig leven. Op de website, de sociale kaart van Nissewaard, staan alle initiatieven en organisaties die vragen beantwoorden en hulp bieden. Of het nu gaat om gezondheid, werken, opvoeding, onderwijs, wonen, geld, sport, cultuur of elkaar ontmoeten.