Belastingen voor ondernemers en forensen

Naast de aanslag gemeentelijke belastingen, heft de gemeente nog een aantal andere belastingen. Deze belastingen vindt u hieronder. Voor deze belastingen kunt u geen kwijtschelding aanvragen.

Toeristenbelasting

U betaalt toeristenbelasting als u tegen vergoeding overnachtingen aanbiedt aan personen die niet in de gemeente Nissewaard staan ingeschreven. U mag de toeristenbelasting doorberekenen aan de persoon die bij u overnacht. Vervolgens draagt u de belasting af aan de gemeente.

Tarief

Het tarief per overnachting is:

  • Bedrijfsmatig geëxploiteerde woningen en particulier verhuurde woningen: € 0,77
  • Kampeermiddelen op vaste standplaatsen en recreatiewoningen: € 0,92
  • Hotel of overige ruimten: € 1,37.


Aanmelden toeristenbelasting

Als u nieuw bent als belastingplichtige voor toeristenbelasting moet u zich eerst aanmelden. Vervolgens ontvangt u na afloop van het belastingjaar een nieuw aangifteformulier. U moet zich de eerste keer schriftelijk aanmelden. U kunt de aanmelding opsturen naar:

Gemeente Nissewaard 
t.a.v. team Belastingen
Postbus 25 
3200 AA Spijkenisse

Forensenbelasting

U betaalt forensenbelasting als u in een andere gemeente woont en meer dan 90 dagen per jaar een gemeubileerde woning in de gemeente Nissewaard tot uw beschikking heeft. Dit kan ook bijvoorbeeld een recreatiewoning, chalet of een stacaravan zijn. Het maakt voor deze belasting niet uit of en hoeveel dagen u de woning in een jaar echt gebruikt.

Tarief

De tarieven van de forensenbelasting zijn gekoppeld aan de (WOZ)-waarde. De belasting bedraagt bij een WOZ-waarde van:

Maximaal € 150.000 € 386,66
Tussen de € 150.001 en maximaal € 250.000 € 552,06
Meer dan € 250.001 € 717,47

Aanmelden forensenbelasting

Als u nieuw bent als belastingplichtige voor forensenbelasting moet u zich eerst aanmelden. Vervolgens ontvangt u na afloop van het belastingjaar een nieuw aangifteformulier. U moet zich de eerste keer schriftelijk aanmelden. Stuur de aanmelding op naar:

Gemeente Nissewaard
t.a.v. afdeling Belastingen
Postbus 25
3200 AA Spijkenisse

Bedrijveninvesteringszone ( BIZ )

Een bedrijveninvesteringszone (BIZ) biedt ondernemers en vastgoedeigenaren de kans om met gezamenlijke investeringen het stadscentrum aantrekkelijker te maken.

Om dit te bekostigen heft de gemeente de BIZ-bijdrage van de ondernemers en vastgoedeigenaren. De gemeente verstrekt de opbrengst van de BIZ-bijdrage als subsidie aan de bedrijveninvesteringszone.

Lees meer onder Bedrijf vestigen in Nissewaard