Inschrijving in de Basisregistratie Personen voor Oekraïense vluchtelingen

Vluchtelingen uit de Oekraïne die verblijven in de gemeente Nissewaard kunnen in de Basisregistratie personen geregistreerd worden.

Inschrijving en financiële gevolgen

Vangt u vluchtelingen uit de Oekraïne op en ontvangt u een uitkering of toeslagen, geef dit dan aan. Wij schrijven de vluchtelingen dan met een briefadres in op uw adres zodat u hiervan geen financieel nadelige gevolgen ondervindt.

Voor het maken van een afspraak om vluchtelingen te laten registreren kunt u bellen met het telefoonnummer 140181 en vragen naar de afdeling Burgerlijke Stand.

Vaststelling identiteit volwassenen

Inschrijving van volwassenen vluchtelingen is alleen mogelijk wanneer de Oekraïense nationaliteit kan worden vastgesteld. De vluchteling heeft hiervoor een geldig identiteitsbewijs, bijvoorbeeld een paspoort, nodig.

Wanneer de vluchteling geen identiteitsbewijs heeft kan deze nog niet worden ingeschreven. De te volgen procedure voor deze groep wordt nog vastgesteld door het ministerie van Binnenlandse zaken.

Geef wel door dat een vluchteling zonder papieren door u wordt opgevangen. We kunnen dan contact met u opnemen zodra het proces van registratie bekend is.

Vaststelling identiteit minderjarige kinderen

Wanneer er minderjarige kinderen zonder identiteitsbewijs als deel van het gezin zijn meegereisd, kunnen deze met een verklaring onder ede worden ingeschreven.

Geef dit aan bij het maken van de afspraak, hiervoor is extra tijd nodig.