Koninklijke onderscheiding voor dirigent/arrangeur Hans van Hoorn

Johannes (Hans) van Hoorn uit Spijkenisse ontving vandaag een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Govert Veldhuijzen. De heer Van Hoorn is vandaag 45 jaar dirigent/arrangeur van diverse zangkoren.

De heer Van Hoorn was tot 1978 dirigent en zanger van Changing Church bij jongerenkoor ‘Kralingen’. Na afschaffing van het Latijn in de Rooms Katholieke Kerk, heeft hij in 1967 samen met andere enthousiaste jongeren uit Rotterdam-Kralingen, een koor met begeleidingsgroep opgericht om de wekelijkse kerkdienst te begeleiden. De heer Van Hoorn was dirigent en solozanger. In 1977 heeft het koor wegens het 10-jarig bestaan, zelf een grammofoonplaat opgenomen. In 1978 hield het koor op te bestaan.

Van 1977 tot begin 1987 was meneer Van Hoorn ook dirigent/arrangeur van Jongerenkoor ‘1176’ in Geervliet. Hij ging er aan de slag met zijn geliefde gospel- en popmuziek, wat ook bij de jeugd goed viel en in korte tijd hadden ze ruim 20 leden. Zij traden op in alle kerken in de omgeving en ook in bejaardenhuizen, met een aangepast repertoire. Het 10-jarig bestaan werd gezellig gevierd maar niet lang daarna is het koor opgeheven.

Sinds 1991 is meneer Van Hoorn dirigent/arrangeur van “Koor Zonder Naam” uit Geervliet. Hij heeft het koor speciaal opgericht voor de kerstnachtmis in Geervliet. Het koor bestaat nog steeds en bestaat nu uit 26 leden. Elke week wordt er gerepeteerd en treden zij op bij kerkdiensten in Geervliet, Heenvliet, Zwartewaal, Spijkenisse en ook bij het Deltaziekenhuis in Poortugaal. Het koor treedt ook eenmaal per jaar op in een openlucht toeristenkerk in Dishoek in Zeeland. Incidenteel wordt ook in de Plantage en de Bedevaartskerk te Brielle een optreden verzorgd.

Hans van Hoorn is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.