Nissewaard informeert inwoners over veilig en comfortabel wonen

Dit najaar start de gemeente Nissewaard als één van de eerste gemeenten in Nederland het Collectief Woongemak om veilig en comfortabel wonen onder de aandacht te brengen. De gemeente hecht belang aan een veilige en prettige leefomgeving. Zij vindt het daarom belangrijk dat haar inwoners op een comfortabele manier van hun woning kunnen genieten.

Naarmate de jaren verstrijken raken veel mensen vertrouwd met hun woonsituatie, zonder erbij stil te staan of hun woning nog steeds aan hun huidige woonwensen voldoet. Via de website van het collectief worden mensen geholpen om met een frisse blik naar hun eigen woonsituatie te kijken. Zo ontdekken zij of hun woongemak vergroot kan worden.

Woonverbeteringen

De gemeente is nu bezig met de laatste voorbereidingen voor het collectief. Vanaf 8 oktober worden op nissewaard.nl/woongemak praktische woonverbeteringen getoond op het gebied van slimme elektronica, goede grip en modern sanitair. U kunt hierbij denken aan een antislip behandeling van de tegels in uw badkamer, het plaatsen van een inloopdouche, automatische buitenverlichting of het verwijderen van drempels in de woning. Uniek aan dit collectief is dat geïnteresseerden naast een advies, ook direct van een erkend installateur een scherp aanbod voor de woonverbeteringen ontvangen. Iedereen die nu al meer wil weten over het collectief kan terecht op nissewaard.nl/woongemak.

Woonwensen actueel thema

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is een landelijk programma gestart, waarin huidige en toekomstige woonwensen centraal staan. Het uitgangspunt van het programma is dat veel mensen op dit moment prettig wonen én langer zelfstandig willen blijven wonen. De gemeente Nissewaard haakt hier met het Collectief Woongemak op in.

Collectief Woongemak