Wethouder Hamerslag reikt eerste High Five tegel uit

Op 10 maart heeft wethouder Martijn Hamerslag de eerste High Five tegel uitgereikt aan René Ruighaver, de voorzitter van korfbalvereniging CKV ZKV in Zuidland. De wethouder Sport prees de vereniging voor haar brede inzet om inwoners in beweging te krijgen.

Met High Five zetten organisaties, verenigingen en scholen zich in voor het geluk en de gezondheid van de inwoners van Nissewaard door aandacht te schenken aan één of meer van de High Five elementen beweging, voeding, (talent)ontwikkeling, sociaal en maatschappelijk welzijn. Het is geen exclusief project van de gemeente.

“High Five is juist van iedereen. Iedereen mag en kan activiteiten organiseren die aansluiten bij de vijf elementen,” aldus wethouder Hamerslag. “We reiken de tegel graag uit, omdat we het belangrijk vinden dat verenigingen erkenning krijgen voor hun maatschappelijke functie en we dit uiteraard willen stimuleren. Daarom willen we hen enthousiast maken, om dit keurmerk binnen te halen.”

Wethouder reikt tegel uit

Vitaliteitscan

De korfbalvereniging ontvangt de tegel onder andere voor de aanleg van de jeu de boulesbaan, waarmee zij behalve hun leden ook andere bezoekers in beweging willen brengen. Ook het invullen van de vitaliteitscan heeft daaraan bijgedragen. Met de scan krijgen sportverenigingen inzicht in hun sterke punten en wordt duidelijk hoe zij zich nog meer kunnen inzetten voor de samenleving. Met de verbeterpunten uit de scan kunnen ze bij de gemeente en andere partners ondersteuning op maat aanvragen.

Een tegel voor extra inzet

Alle verenigingen en organisaties die zich extra inzetten op de vijf gebieden van High Five, kunnen een tegel krijgen om te laten zien dat zij actief werken aan het geluk en de gezondheid van leden en bezoekers. “Tot nu toe zijn de activiteiten vooral op kinderen gericht, maar uiteindelijk kan High Five voor alle inwoners een bijdrage aan hun welzijn betekenen”, vervolgt Hamerslag. “Omdat we nog niet zo heel lang met High Five bezig zijn, weet nog niet iedereen dat we voor de activiteiten een nieuwe subsidie in het leven hebben geroepen. Wat mij betreft heeft High Five de inwoners van Nissewaard dus nog veel te bieden.”